Política

POLÍTICA

Celrà declara no grats el rei i tota la família reial

L'alcalde considera “obsoleta i inútil” la monarquia i no descarta que algun dia pugui ser substituïda per la república

L'equip de govern (CUP-iCelrà) es mostra partidari d'un estat català

L'Ajuntament de Celrà ha aprovat una moció en què declara no grats el rei espanyol Joan Carles i tota la família reial. Amb els vots a favor de la CUP (3 regidors) i d'iCelrà (3) i l'abstenció de l'Entesa (3) i CiU (2), Celrà es va declarar dimarts a la nit municipi republicà i partidari d'un “estat català basat en la igualtat, la fraternitat i la llibertat” (els idearis de la Revolució Francesa i que van originar la república de l'Estat veí).

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), diu que la monarquia no té fonament. “És un sistema obsolet, que no serveix per a res, més enllà que presumptament alguns dels seus membres malversen diner públic”, afirma. Cornellà es refereix a la imputació d'Iñaki Urdangarin, el gendre del rei Joan Carles, en l'entramat de l'institut Noós, i a la cacera d'elefants del monarca a Botswana. “No es pot permetre que es gastin diners públics en un sistema com la monarquia i menys en moments de crisi”, diu.

“Canvis estructurals”

Cornellà creu que tot és possible quan se li pregunta si algun dia veurà l'enderrocament de la monarquia i el retorn de la república. “Estem en moments de canvis estructurals i pot passar qualsevol cosa. Penso que podria passar. La ciutadania va al davant de la classe política i, amb aquests passos, el debat arriba a l'administració. Això podria fer canviar les coses”, declara.

Cornellà diu que tant ell com el tinent d'alcalde, Gerard Fernández (iCelrà) són “independentistes i republicans”. En la moció, Celrà, de quasi 5.000 habitants, també insta la resta de municipis del Gironès a revocar honors a la família reial i al dictador Francisco Franco.

LA FRASE

Els últims fets han provocat una indignació general contra la monarquia a Celrà i a tot arreu
Dani Cornellà
alcalde de celrà (cup)

Rere Bordils, Viladamat i Ripoll

Abans que Celrà, tres ajuntaments gironins, Viladamat, Bordils i Ripoll, havien aprovat una moció antimonàrquica. A Bordils i a Ripoll, hi va haver tres vots favorables de CiU, que governa –Vidreres es va declarar republicana–. A més, hi ha una desena de municipis catalans més que han aprovat mocions antimonàrquiques, com ara Berga (Berguedà), Arenys de Munt i Arenys de Mar (Maresme) i Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA