Política

opinió

Fer bullir l'olla

La crisi està servint per abaratir el preu d'algunes empreses, habitatges i dels bancs espanyols. Sovint, es fa difícil saber el motiu de les baixades de graons de les agències de ràting. Saber quan és el moment de comprar i vendre accions.

Un dels personatges que ha de tenir molta informació sobre la crisi espanyola i, sobretot, sobre com s'han de guanyar diners en aquests moments és Sheldon Adelson, el principal accionista de Las Vegas Sands. La informació que li han facilitat els seus assessors li indica que Espanya està a la bancarrota, que està en venda i a un bon preu. Per això busca terrenys a Catalunya i Madrid. Està convençut que li sortiran molt barats i que gràcies a la crisi les llicències s'agilitzaran. A Adelson, les males perspectives financeres dels comptes espanyols li obren les portes de bat a bat.

L'americà arriba amb un pa sota el braç, com si es tractés d' una paròdia actualitzada de la pel·lícula Benvingut Mr Marshall. L'obra mestra que va enregistrar a principis dels anys cinquanta Luis García Berlanga i que, llavors, reflectia les penúries de la postguerra civil espanyola. Ara, les penúries són diferents i seria injust comparar aquell moment amb l'actual.

El recentment traspassat escriptor Emili Teixidor deia que, tot i la duresa de l'obra Pa Negre, només mostrava la meitat del gran desastre que va significar la realitat de la postguerra a molts indrets catalans. No cal fer la comparació, però ben segur que en aquests moments Adelson comprarà bé de preu amb un gest de Benvingut Mr Marshall que només pot oferir diners en una zona en què no tothom pensa el mateix. En principi, discrepo d'un projecte del qual coneixem pocs detalls, tot i que comprenc Artur Mas o Esperanza Aguirre quan diuen que busquen solucions per fer “bullir l'olla”...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona