Política

Jutjaran dos guàrdies civils per vulneració dels drets lingüístics

El jutjat accepta la denúncia d'un pagès de Vilajuïga que es va negar a parlar en castellà durant un control

El jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Figueres ha acceptat una denúncia contra dos agents de la Guàrdia Civil per haver vulnerat els drets lingüístics de Simó Colls, un pagès de Vilajuïga que es va negar a parlar en castellà durant un control policial. A més, també investigarà si els dos agents van fer un tracte vexatori al noi. És per això que el jutge els ha citat el 3 d'octubre vinent a Figueres perquè declarin, després que tant ell com el fiscal hagin acceptat la denúncia que ha interposat el pagès contra els dos guàrdies civils. De fet, en aquesta vista tindrà lloc un judici de denúncies creuades, ja que els agents també van denunciar el veí de Vilajuïga per un delicte de desobediència i un altre de resistència a l'autoritat. Ahir al matí s'havia de celebrar el judici de faltes per aquesta causa, però ja que el cas s'ha inclòs en la causa la denúncia contra els guàrdies civils, el judici s'ha posposat fins d'aquí a tres mesos al·legant que hi ha indicis de fets punibles per part dels agents. Una trentena de persones, entre les quals membres de Plataforma per la Llengua i de la CUP, van donar suport al jove davant dels jutjats.

Empentes i cops

Segons el relat que fa el Simó Colls, el 30 de maig treballava al camp a Pau i va agafar el seu vehicle per anar a comprar productes a Vilajuïga. A l'entrada del poble va trobar un control i el van fer aturar. Li van dir que era un control de drogues i armes. Tot i que ell els va explicar d'on venia, on anava i que no duia res, li van voler escorcollar el cotxe. Durant el procés els agents van dirigir-s'hi en castellà però l'home va contestar-los en català. Els agents li van repetir de manera continuada que no l'entenien i que els parlés en castellà. La situació va pujar de to fins al punt que un agent va empènyer el veí de Vilajuïga, que denuncia un tracte “vexatori” i “degradant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El TSJC reactiva el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
Pròxim Orient

Eslovènia anuncia que també reconeixerà Palestina aviat

Barcelona
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

Els ultres d'AfD veten les aparicions en públic del seu líder a les europees

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a l’Estat espanyol, Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona