Política

Homenatge a Xirinacs, cinc anys després

Un 6 d'agost de fa cinc anys Lluís Maria Xirinacs va sortir a caminar pels boscos d'Ogassa. No en va tornar mai. Cinc dies després, van trobar el seu cos sense vida al pla de Can Pegot. L'activista, filòsof, exsenador i excapellà va morir allà, tal com havia deixat escrit en una nota, “en la soledat i el silenci”. La societat civil i política li va oferir, aquell any 2007, un massiu homenatge a l'església de Santa Maria del Mar i el Fossar de les Moreres. Demà,cinc anys després, desenes de persones tornaran a recordar el seu llegat.

Els actes d'homenatge impulsats per la Fundació Randa-Xirinacs, El Camí dels Països Catalans i la CUP Nacional confluiran demà en dos llocs diferents de Catalunya. Una sèrie de caminades, que sortiran des de Ripoll i des de Sant Joan de les Abadesses, arribaran al pla de Can Pegot. Just en aquest indret on van trobar el seu cadàver hi ha el monòlit amb la X que li va dedicar Jaume Rodri. També demà l'escultor i amic seu personal inaugurarà un segon monòlit dedicat a Xirinacs al parc de la Font dels Oms de Cardedeu.

Enguany, a més, el Correllengua està dedicat a la figura de Xirinacs. També s'ha reeditat el seu llibre ‘Tercera via'. Els recordatoris aprofitaran l'efemèride per reivindicar el llegat polièdric, espiritual, pacifista, independentista i d'esquerres de l'incòmode activista català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Putin avisa que les seves forces estratègiques estan preparades pel combat

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona