Política

NARCÍS ALGAM

ALCALDE DE PONTÓS (CIU)

“Tallarem l'N-II si no ens fan cas”

L'alcalde diu que es plantegen manifestar-se i aturar el trànsit si no es resol el problema de l'encreuament al poble

Alerta que la Generalitat els deu 230.000 euros fa un any i han hagut de demanar un crèdit

Tres dècades
Algam és alcalde des del 1983. Quan acabi aquest mandat farà 32 anys que és alcalde. “I final de festa –diu–. Hem de donar pas al jovent.” Assegura que sempre ha tingut el suport del poble i diu que si hagués vist que el perdia s'hauria retirat. “La majoria em fa confiança”, diu.
Quin balanç fa del que portem de mandat?
Aquest primer any no ha anat massa fi en el sentit econòmic. Tenim una obra pendent d'executar, l'arranjament del camí de Romanyà, prevista per al 2012 amb el Pla d'Obres i Serveis (PUOSC), i ens han demanat si la podem fer el 2013 perquè ara no tenen liquiditat per pagar. Està tot molt parat.
Tenen problemes perquè altres administracions financin obres?
Hem renovat el clavegueram, hem separat les aigües plujanes i hem fet passar sota terra la llum, el telèfon i el gas. Ha quedat molt net. La resta s'ha de fer en una segona fase, però fa 14 o 15 mesos que vam acabar la primera i la Generalitat no ha pagat. Són 230.000 euros que ens deuen. El pressupost era de 457.000 euros. Si no ens paguen, ens faran anar malament. Hem hagut de demanar un crèdit i a final de mes haurem de pagar el primers interessos a l'ICO.
Si no han cobrat la primera fase, la segona anirà per llarg?
És clar. Per a la segona fase no sabem si sortirà o no convocatòria del PUOSC per al 2013. Però com que ho teníem previst, hem demanat al Consell Comarcal que ens faci el projecte i poder-lo presentar quan surti. Amb la segona fase faríem els tres carrers que falten per fer (de Dalt, del Rec i Mas Clos); en una futura fase faríem el veïnat de la Pobla. Són uns 300.000 euros, que vam deixar de banda de l'anterior fase perquè no ens finançaven tants diners.
Com està econòmicament l'Ajuntament?
L'Ajuntament està sanejat. El 2011 teníem deute zero. Si no fos perquè tenim aquest deute de la Generalitat, estem al corrent de pagament amb tot.
Quines actuacions s'estan fent a Pontós aquest mandat?
Hem fet un centre per al jovent que vam inaugurar per la festa major de Santa Anna. I fem manteniment. Ara tenim una subvenció per instal·lar llums LED. Ens han concedit 4.000 euros dels 12.000 que costa i farem la meitat del que havíem de fer.
Com està el problema dels encreuaments de l'N-II?
Hem tingut una reunió amb el subdelegat. Un encreuament està bé, però a l'altre no es pot trencar cap a Pontós venint de Girona. A Foment diuen que és perillós i no volen fer-nos el carril per girar. El subdelegat va dir que miraria de resoldre-ho, però no ens ha respost i ja fa un mes i mig.
Creuen que es resoldrà?
Fa un any i mig que van posar una prohibició per girar i van marcar la contínua. La gent del poble està amoïnada perquè sempre hem d'anar a fer la volta per l'altre encreuament. El que hauríem de fer és desdoblar la carretera i que aquesta sigui una carretera de servei. Em sembla que no estarà ben resolt fins llavors. Ens hem plantejat, si no ens fan cas, fins i tot de parar el trànsit perquè arreglar això no és una despesa; és voluntat de fer-ho. La carretera té la mateixa amplada en aquest trencant que a l'altre i només s'ha de pintar el carril del mig per girar i prou.
Què pensa de la intenció que hi ha d'eliminar ajuntaments petits?
El poble no hauria de perdre l'entitat que té. Amb el nombre de regidors no m'hi posaria tant. Però això no resoldrà res. El problema és que si s'agrupen amb un de més gran sempre el petit queda més oblidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona