Política

política

Prop de 150 persones es manifesten a Vilajuïga per la independència

L'acte el va organitzar l'ANC de Vilajuïga, Pau i Pedret i Marzà

Es va hissar una estelada i hi van participar càrrecs institucionals dels tres ajuntaments

A mesura que s'acosta la Diada van proliferant els actes populars arreu de les comarques gironines, amb el denominador comú de crida a la manifestació de dimarts a Barcelona. Ahir al vespre prop de 150 persones es van manifestar a Vilajuïga per demanar la independència, en un acte organitzat per la secció de Vilajuïga, Pau i Pedret i Marzà de l'Assemblea Nacional Catalana.

Primer es va hissar l'estelada davant el CAT, i tot seguit es va emprendre una marxa fins al centre cívic, amb la companyia dels grallers d'Espolla. Allà van tenir lloc els parlaments, amb els alcaldes de Vilajuïga i Pedret i Marzà –Pere Trias i Mònica Nadal– i la regidora de Pau Rosa Maria Comas. Trias va defensar que “cal fer coses plegats les entitats i els ajuntaments” per lluitar per la independència, mentre que Nadal va apostar per fer “una teranyina de pobles petits per aconseguir una Catalunya lliure”. Comas també va destacar l'adhesió de l'Ajuntament de Pau al “clam per la llibertat” de la Diada.

També va parlar Ferran Ymbert, coordinador local de l'ANC, que va defensar que “el model autonòmic ha estat incapaç de respectar la nació catalana”, i va advertir que el procés d'independència serà “llarg i amb riscos, però hi ha molt a guanyar. El membre de l'ANC de Figueres i de Salvem l'Empordà Lluís Benejam també va fer un discurs contundent, en què va lligar el procés de llibertat nacional amb el de justícia social: “La independència és vital, i s'ha d'aprofitar per avançar cap a una societat més lliure i justa socialment, i crear un estat modèlic i modern.”

Per acabar l'acte, es va llegir el manifest de l'ANC i es va cantar Els segadors, seguit d'un sopar popular. L'ANC local ha organitzat dos busos per la Diada.

LA FRASE

Som aquí perquè els polítics facin la feina que els encomana el poble, que és un nou estat
Ferran Ymbert
coordinador territorial de l'anc de vilajuïga, pau i pedret i marzà

Actes també a Maçanet de la Selva i Lloret

Moltes organitzacions estan avançant els actes de la Diada per no coincidir amb la manifestació de Barcelona. Ahir hi va haver actes en diverses poblacions, com ara Maçanet de la Selva, on es va fer una conferència amb Patrícia Gabancho i Miquel Àngel Gràcia. A Lloret es va hissar a l'església una estelada feta prèviament amb una cosida popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona