Política

Girona per la independència

Més de dos-cents autobusos i dos combois de trens, i milers de particulars, van sortir ahir de les comarques de Girona per anar a la manifestació de Barcelona

Al llarg de tot el matí es van succeir als pobles multitud d'actes

Els actes institucionals es van succeir ahir al matí arreu de les comarques gironines. I, a la tarda, més de dos-cents autobusos de l'Assemblea Nacional Catalana i dos combois de trens contractats pels ajuntaments de Girona i Figueres van sortir cap a Barcelona. Aquest va ser un segon tret de sortida, perquè el primer s'havia donat al matí. A Girona, al migdia, la manifestació convocada per la CUP i Arran ja va, de fet, establir les bases del que passaria a Barcelona, quan va aplegar més de 5.000 persones –10.000 segons els organitzadors– per a la marxa independentista. I, amb un to més protocol·lari si bé amb un caire també reivindicatiu, a Sant Feliu i a Sant Hilari Sacalm es van fer les ofrenes al president de la Generalitat a l'exili, Josep Irla, i al general Moragues. Però la celebració no es va limitar a aquests actes ni al viatge als actes centrals, sinó que arreu dels pobles gironins es van anant succeint altres iniciatives, com ara una consulta popular sobre el dret a decidir a Bellcaire d'Empordà. En el fons, i segurament a la pràctica, i a diferència d'altres anys, només va ser el gran preàmbul, el gran marc previ, a la multitudinària i històrica manifestació independentista de Barcelona.

fe d'errades

En la informació de la plana 14 de Política del dimarts 11, hauríem d'haver publicat que en la Marxa de les Torxes de Girona hi actuaria el cantautor valencià Pau Alabajos –quan dèiem erròniament Joan Reig – i que el manifest el llegiria el president de l'ADAC, Joan Sibill –quan dèiem incorrectament Montserrat Pumarola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Final de campanya a la cerca del vot útil i amb un ull al Parlament

barcelona
estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel entre els països que perjudiquen els nens als conflictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona