Política

Bolvir es declara territori català lliure

És el primer municipi gironí i del Pirineu que aprova una moció en aquest sentit

Ja són vuit les localitats que es declaren independents

El municipi de Bolvir, a la Cerdanya, s'ha declarat aquest dissabte territori català lliure de la jurisdicció espanyola. L'Ajuntament ha aprovat la moció al ple ordinari celebrat avui i converteix Bolvir en el primer municipi gironí i del Pirineu que es declara independent d'Espanya. A tot Catalunya, són ja vuit les localitats que han aprovat mocions similars.

El vot favorable dels cinc regidors de la formació Endavant Cerdanya ha estat suficient per garantir que el text, que també insta el Parlament a proclamar unilateralment la independència, tirés endavant. Els dos regidors de CiU no han assistit al ple al·legant motius personals i professionals, respectivament.

L'alcalde de la localitat, Bartomeu Baqué, ha assenyalat en declaracions a l'ACN que la decisió de votar el text no s'ha pres arran de la multitudinària manifestació de la Diada. Des del passat dilluns 10, al tauló d'anuncis de l'Ajuntament de Bolvir s'informava de la celebració del ple ordinari aquest dissabte i de la discussió en el mateix de la moció per declarar el municipi territori català lliure de la jurisdicció espanyola. Això sí, la marxa independentista i les seves conseqüències polítiques han donat encara més sentit, ha admès.

Baqué ha opinat que abans CiU semblava que “feia allò de fil blanc i fil negre”, però entén que el president Mas “es va mullar bastant” després de la manifestació. Per aquest motiu l'alcalde ha considerat que ara té més sentit que tothom recolzi o prengui iniciatives com la què s'ha pres aquest dissabte al seu municipi.

Amb la declaració de Bolvir, ja són vuit les localitats catalanes que han aprovat iniciatives similars. La primera en fer-ho va ser Sant Pere de Torelló i més tard s'hi han afegit Calldetenes, Cervià de les Garrigues, Marçà, La Bisbal del Penedès, Premià de Dalt, Arenys de Munt i Bolvir.

ERC i la CUP de Santa Coloma de Farners portaran al ple municipal de dilluns una moció per instar el Parlament de Catalunya a declarar unilateralment la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries