Política

FERRAN PUIG

ALCALDE DE TORRELLES (POBLE I PROGRÉS), ADHERIT A L'AMI

“Hem de recuperar les nostres llibertats”

El maltractament de la llengua i els desequilibris econòmics provoquen insatisfacció de pertànyer a l'Estat espanyol

La petició del rescat és "absurda”, perquè són diners que ja teníem els catalans

Ferran Puig és alcalde de Torrelles de Llobregat per Poble i Progrés (PiP), una agrupació d'electors que ha recuperat l'alcaldia després de dos mandats a l'oposició. Puig defineix PiP com un gruo que aglutina diverses mentalitats, esquerranoses i de centre, amb un fort component catalanista i local.

Torrelles de Llobregat, governats pels independents Poble i Progrés, és un dels municipis del Baix Llobregat que s'han adherit a l'AMI.

Per què s'ha adherit Torrelles a l'Associació de Municipis per la Independència?
Perquè es refereix a una de les qüestions més clares de justícia que s'han de posar sobre la taula: estem molt maltractats com a poble i hem de recuperar les nostres llibertats.
En què es reflecteix aquest maltractament?
La llengua està maltractada. Som un element de segona a l'Estat, han manipulat la nostra història, els desequilibris econòmics fan molt mal...Estem insatisfets de pertànyer a una societat que no és la nostra.
Veu factible la independència a curt o llarg termini?
Desitjo la independència, espero que l'aconseguim i treballarem perquè sigui una realitat. Fa molts anys que hi treballem, i es imprescindible que fem pinya.
Com influeixen les retallades econòmiques en l'auge del sentiment independentista?
Des de fa un parell de legislatures hi ha un sentiment de maltractament per la imatge de voler diluir les realitats nacionals en pro d'una unitat sagrada d'Espanya que prové del franquisme. El govern de l'Estat és cada cop més descarat a l'hora de posar sobre la taula mesures restrictives amb l'excusa del cafè per a tothom.
Quin paper tenen els municipis en la creació d'aquesta consciencia?
Tenim un paper bàsic. La història demostra que els moviments sorgeixen de la base. I en els municipis es on sorgeix el sentiment de pertànyer a una comunitat i un país. Això no és patrimoni d'un partit, però des de Madrid i des dels partits que volen perpetuar el sistema es fomenten conflictes perquè les diferents comunitats no ens entenguem.
Com valora el pacte fiscal?
Com una acceptació de la situació actual mirant de millorar-la. Hem de tenir un país normalitzat, i qualsevol país normal recapta els seus impostos pels seus ciutadans, Després ja veurem si cal col·laborar en termes de solidaritat.
I la petició de rescat?
El veig com qui demana caritat en comptes d'arreglar els problemes. És absurd, demanem uns diners que ja teníem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.