Política

POLÍTICA

Vila encapçalarà CiU i Puigdemont puja al número tres

CDC aposta clarament per reforçar dos dels principals actius polítics i enforteix sense pal·liatius l'independentisme

Es farà oficial la setmana vinent, conjuntament amb els candidats de la resta de demarcacions. Però ara ja és un fet perquè es va tancar ahir: l'alcalde de Figueres, Santi Vila, revalidarà com a cap de cartell en les eleccions al Parlament de Catalunya. Però els canvis no acabaran aquí. Fonts del partit també han assegurat que l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que manté una excel·lent relació amb Vila, podria passar del número sis de la llista, que va ocupar en les eleccions del 2010, al lloc tres. De fet, aquesta era una opció previsible per aprofitar l'empenta que tenen tots dos polítics. Ambdós són representants del sector jove, renovador i independentista de la formació a les comarques gironines.

El dos d'UDC

Una altra cosa és què passarà amb UDC, que té el número dos de la llista. En el mandat passat va ser Elena Ribera. Ahir es donava per fet que seria “complicat” que no repetís, però hi ha moviments dins la mateixa formació democratacristiana per fer un relleveu important, pel qual s'ha de visualitzar un canvi. Si bé aquest últim punt ja es veurà la setmana entrant. També és important destacar que, tot i que Elena Ribera havia valorat presentar-se per presidir la intercomarcal d'UDC en pugna amb l'actual president, Jaume Torramadé, finalment no va arribar a fer el pas.

LA XIFRA

9
diputats.
Aquests són els diputats que va obtenir CiU en les eleccions del 2010, en què Puigdemont era el número sis de la llista.

Sorpresa a ERC per la retirada de Capdevila

Sorpresa és la paraula exacta que defineix el sentiment de molts militants i simpatitzants d'ERC, per la decisió de Carme Capdevila de no tornar-se a presentar. Encara més, algunes fonts sostenen que potser no ha estat “només” una decisió de Capdevila, que es va limitar a dir a aquest diari que enfilava amb il·lusió la nova etapa que ara enceta, totalment enfocada al món laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel