Política

Oltra acusa la subdelegació del govern de “persecució política”

La diputada ha exercit d'advocada defensora dels quatre membres de Compromís acusats d'alterar l'ordre públic davant una sucursal de Bankia a Crevillent

  • Mónica Oltra amb els concentrats de Compromís a Elx. D. BETORET.
  • VÍDEO: Declaracions d'Oltra

Aquest dimarts han prestat declaració en el jutjat d'instrucció número dos d'Elx els quatre membres de Compromís que fa un mes van provar d'accedir a una sucursal de Bankia a Crevillent. La seua advocada, la diputada de la coalició, Mónica Oltra, ha acusat el PP de estar fent “una persecució política” i ha assegurat que espera que la causa siga desestimada, ja que considera que el que s'explica en l'atestat de la policia “no es correspon amb els fets”.

Els acusats no han estat sols en la seua compareixença judicial. A les portes dels jutjats il·licitans s'han congregat mig centenar de simpatitzants de Compromís, entre els quals, hi havia la diputada Mireia Mollà; la regidora de Crevillent, Aitana Mas; Pasqual Mollà i Ignasi Bellido, entre altres militants de la coalició.

Oltra ha denunciat que mentre algunes persones han de declarar per manifestar-se pacíficament, els responsables de l'“estafa resten impunes”. La diputada ha insistit que res del que consta en l'atestat és cert. “Es va produir una protesta pacífica i es van titlar de xoriços els responsables de Bankia. Per això podem concloure que som víctimes d'una estratègia que busca criminalitzar les mobilitzacions i deixar impunes les injustícies”, ha subratllat.

Per la seua banda, la regidora de Compromís a Crevillent, Aitana Mas, ha explicat que “en cap cas es va alterar l'ordre públic ni es va faltar al respecte a la policia. Sols vam tractar d'accedir a la sucursal i, com que no vam poder, vam penjar el xoriço que dúiem perquè el feren arribar Rodrigo Rato a la porta”. És per això que ja hi ha qui coneix aquest episodi com el cas del xoriço.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona