Política

El president de Cierval fa una crida a “plantar-se” davant l'“horrorosa” inversió de l'estat al País Valencià

José Vicente Gonzàlez carrega contra el model econòmic dels darrers anys i exigeix que es torne a apostar per la indústria com a model “més equilibrat”

El cap dels empresaris ho planteja en una conferència organitzada per la Universitat d'Alacant

El màxim dirigent de l'empresariat valencià, José Vicente González ha sigut el protagonista de la primera intervenció en el cicle de conferencies que la Universitat d'Alacant ha organitzat en el marc de la Seu Oberta.

Acompanyat pel rector de la institució, Manuel Palomar, González s'ha tornat a mostrar molt crític amb les polítiques que s'han realitzat els darrers anys i ha reivindicat un canvi de rumb que permeta eixir de la crisi. Segons el dirigent empresarial, “cal fer una anàlisi realista de la situació i si apliquem les receptes correctament podrem superar aquesta situació”.

El president de Cierval ha carregat contra el govern central pel que considera un finançament “horrorós” per al País Valencià. “N'hauríem de rebre almenys un 10 per cent i tan sols ens n'arriba un 6,1%”, ha assegurat alhora que ha reivindicat el corredor mediterrani. “No pot ser que Galícia reba 2.000 milions per a l'AVE i Aragó 200 milions per al corredor central i que s'obliden d'una infraestructura tan necessària per a nosaltres com és el corredor mediterrani”. Amb aquests arguments, ha reclamat a la societat i als empresaris “plantar-se” i anar tots a l'una per reivindicar un millor tracte a Madrid. “Jo no tinc res en contra de cap altra comunitat, però durant anys el govern central ha colgat milers de milions a Extremadura o Astúries per convertir-les en comunitats més pròsperes sense aconseguir-ho. Nosaltres no demanem que ens ajuden, però que no ens posen bastons a les rodes”, ha advertit davant un públic ple d'empresaris i catedràtics.

El PP s'equivoca

González ha estat molt crític amb la darrera etapa que ha viscut el País, carregant contra el model econòmic impulsat pel PP, afirmant que “ens equivocàrem de model ficant tots els ous en la mateixa cistella i apostant pel sector immobiliari, abandonant la indústria i desequilibrant un model compensat per un de risc”. Així, González ha proposat recuperar el sector industrial, tot assegurant que els països que més prompte ixen de la crisi tenen una indústria més gran.

Sobre la pèrdua de les institucions financeres també ha tingut paraules molt dures. “Els bancs i caixes hi han tingut molt a veure, i això és un pecat que ens ha dut a quedar-nos sense institucions financeres”, ha criticat, i ha demanat responsabilitats polítiques i empresarials.

El president de Cierval ha estat també molt crític amb les polítiques d'austeritat que imposa Alemanya, recordant que a Portugal, on han aplicat totes les receptes, “no han servit per a res”. González que ha acusat Merkel d'aplicar la “ultraortodòxia duta a l'extrem”, s'ha felicitat per la victòria d'Obama als Estats Units, de qui troba que fa les polítiques econòmiques adients i a qui ha demanat, en to simpàtic, que “podria vindre a pegar un calbot a Merkel”.

Durant la conferència de més d'una hora i una altra per al torn de preguntes, el dirigent empresarial ha donat algunes receptes per a les empreses. “Cal apostar per la innovació, el canvi de model econòmic, la internacionalització de les empreses i la formació. Calen treballadors formats, però també empresaris i directius formats”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona