Política

Alacant viu una manifestació “eterna” amb més de 100.000 persones

Sota el lema “Ens deixen sense futur” la marxa ha reivindicat un canvi de política

La protesta, encapçalada pels líders sindicals i partits d'esquerres ha transcorregut sense cap incident

Alacant ha viscut aquest dimecres una de les majors manifestacions de la seua història, després d'una jornada de vaga que els sindicats han qualificat d'èxit i que la patronal ha rebaixat a un seguiment “testimonial” del cinc per cent. La ciutadania ha respost a la crida feta i ha eixit al carrer de forma majoritària contra la política de retallades del Partit Popular.

La gran afluència de gent ha fet que la marxa començara amb mitja hora d'endarreriment i amb molts problemes per a situar la capçalera que s'ha hagut de desplaça més de cinc-cents metres. Durant les més de dos hores que ha durat la manifestació s'han pogut veure col·lectius de tots els sectors, des de l'educació i el transport fins a partits, grans empreses, sindicats o associacions de veïns que han donat suport al lema de la manifestació que en aquesta ocasió era “Ens deixen sense futur”.

El manifest, que han llegit representants de diferents col·lectius socials, s'ha hagut de repetir diverses vegades, ja que quan la capçalera havia arribat al final de la marxa, encara estava eixint gent del començament, a l'estació de Renfe.

Estat de Beneficència

Oscar Llopis d'UGT ha destacat que l'èxit de la convocatòria palesa que la societat dóna l'esquena a les polítiques del PP perquè duen a “l'estat de la beneficència”. Per la seua banda, Consuelo Navarro de CCOO ha assegurat que “vivim un estat d'estafa” i que les polítiques poden “fer-se d'una altra manera posant per davant a les persones”.

Al final de la manifestació s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la crisi, especialment per les morts afectades pels desnonaments.

La marxa ha finalitzat a l'Explanada on s'ha llegit un manifest a favor del manteniment dels serveis públics, contrari a les ajudes a la banca i que ha apostat per un canvi del model polític, social i especialment econòmic.

A la capçalera de la històrica manifestació s'han situat els líders d'UGT, CCOO i Intersindical Valenciana, acompanyats de representants del PSPV, EU i Compromís a més dels de diferents entitats ciutadanes i col·lectius socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.