Política

Alacant justifica l'absència de la senyera al castell de Santa Barbara

La llei del 8 de desembre del 1984 diu que ha d'onejar a l'exterior sense perjudici de la preeminència de la bandera espanyola

Des de l'exterior tan sols es pot veure l'ensenya estatal, mentre que la senyera es troba al pati d'armes

El castell de Santa Barbara, la fortalesa que domina la ciutat d'Alacant, exhibeix l'ensenya espanyola en el seu punt més alt fent-la visible des la façana litoral amb tota claredat, mentre que la senyera valenciana queda relegada al pati d'armes del castell al costat de les banderes d'Alacant, europea i novament l'espanyola.

La llei 8/1984 del 4 de desembre per la qual es regulen els símbols del País Valencià i el seu ús al títol V, especifica, a l'article 8, que “la bandera de la Comunitat Valenciana haurà d'onejar a l'exterior, i ocupar un lloc preferent a l'interior de tots els edificis públics i civils de l'àmbit de la Comunitat Valenciana, sense perjudici de la preeminència de la Bandera d'Espanya”.

L'ajuntament d'Alacant, ha resposta d'una pregunta plantejada per la coalició Compromís que havia rebut d'un ciutadà a la seua web “Volem saber”, considera que “si que compleix la normativa vigent” amb la presència de la senyera valenciana al pati d'armes, que entén que és l'espai més emblemàtic de l'exterior del Castell de Santa Barbara.

La realitat, però, és que l'única bandera que es pot visualitzar des de l'exterior del Castell —i de fet des de bona part de la ciutat i des del mar—, és la bandera espanyola sense que l'ensenya valenciana tinga cap presència exterior.

A més, a la plaça del Mar, un dels principals accessos a la ciutat i lloc per on arriben tots els turistes de creuers, l'ajuntament va fer instal·lar una escultura en homenatge a l'exercit espanyol amb una gran bandera espanyola, que es de fet la que dona la “benvinguda” a Alacant als visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.