Política

Compromís organitza un debat obert sobre l'estat d'Alacant

La coalició respon d'aquesta manera al que considera un “monòleg” del PP al ple sobre l'estat de la ciutat d'ara fa un mes

Tindrà lloc el dissabte 24 a la Seu de la Universitat d'Alacant

El passat 8 d'octubre l'ajuntament d'Alacant va celebrar un ple monogràfic sobre el debat de la ciutat on l'absència d'autocrítica i la manca de participació d'organitzacions i col·lectius de la ciutat va ser la principal crítica que va rebre la iniciativa que per primera vegada es celebrava a Alacant.

La resposta, al que Compromís va considerar un “monòleg de l'alcaldessa”, arriba aquesta setmana amb l'organització d'un “Debat real sobre l'estat de la ciutat” obert a la participació de tots els ciutadans i en el que participaran representants de diferents col·lectius i associacions de la ciutat.

El fòrum que ha organitzat la coalició eco-nacionalista es dividirà en dues àrees de debat en què els representants socials comptaran amb quinze minuts per a les seues intervencions i la resta serà un debat obert entre ells i el públic, d'aquesta manera, segons explica Robert Vilaplana, un dels responsables de l'organització d'aquest debat, “volem evitar el format de monòlegs de l'alcaldessa contra el monòlegs de cada un dels grups de l'oposició”.

Economia i qüestions socials

La jornada començarà amb una presentació a càrrec del coordinador de Compromís a Alacant, Ignasi Bellido i seguidament començarà la primera mesa de debat sota el títol “Hi ha alternatives” què moderada per Isamel Vicedo, participaran Consuelo Navarro de CCOO, que parlarà d'iniciatives d'ocupació a escala local; José Maria Perea de la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC) que ho farà de model de ciutat; Pedro de Gea de l'Associació de Comerciants d'Alacant que plantejarà qüestions sobre el comerç com a revulsió del teixit econòmic i social; Concha Collado, professora de Dret Constitucional de la UA, que parlarà sobra la ciutat compartida i Tomàs Mazón, director de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la UA que ho farà sobre el turisme com a motor de la ciutat

La segona taula rodona durà el títol “Una ciutat per a les persones” i serà presentada per la diputada de Compromís Mireia Mollà i moderada per Maria José Espuch. En aquesta segona mesa de debat participaran Oscar Llopis d'UGT parlant sobre els serveis públics; Sílvia Ramírez, tècnica en intervenció a barris vulnerables, que explicarà l'empobriment de la societat a causa de la crisi; José Luis Sola de Govern Obert tractant la qüestió de transparència i participació ciutadana i finalment Llanos Rodríguez, d'Alacant Accessible que intervendrà parlant sobre la ciutat accessible a tots i a totes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.