Política

L'Ajuntament de Banyeres aprova les mocions contra la violència de gènere i el reforçament elèctric

L'acord ha estat possible gràcies a la voluntat dels tres grups polítics de trobar punts en comú

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat per unanimitat en l'últim ple ordinari dues mocions. La primera d'elles, contra la violència de gènere, ha estat presentada conjuntament pels portaveus del Grup Municipal Popular, Ramón Albero Belda, el del Grup Municipal Socialista, Fernando Sempere Huertas, i la portaveu del Grup Municipal Bloc-Compromís, Sonia Beneyto Ferre.

La moció ha estat plantejada amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, la qual compta amb el recolzament de l'Assemblea General de l'ONU des de 1999. És per això que els tres grups polítics han acordat manifestar el seu rebuig unànime contra la violència de gènere i el suport incondicional a les víctimes mitjançant la promoció de campanyes d'informació i sensibilització que analitzen el fenomen violent, així com garantir els mitjans necessaris que propicien la detecció precoç, l'assistència i l'atenció de les víctimes, sensibilitzar als adolescents perquè identifiquen la manifestació del fenomen violent per aconseguir la seua educació en el respecte i la igualtat de gènere.

Igualment el plenari de banyeres s'ha situat per la necessitat de sensibilitzar a la comunitat educativa sobre les causes i les conseqüències de la violència exercida cap a les dones, instar als Governs nacional i autonòmic perquè no disminuïsquen la dotació de recursos i serveis per a les víctimes incloent en este àmbit als menors i ancians que conviuen en el si d'una família afectada, o assumir el compromís de prioritzar i no disminuir els recursos econòmics destinats a la lluita contra la violència de gènere en l'elaboració i aprovació dels pressupostos de les respectives administracions públiques.

Igualment, i per unanimitat dels tres els grups polítics i en solidaritat amb les poblacions limítrofs, es va aprovar altra moció per la que se sol·licita la connexió entre la subestació Beneixama-Novelda i la subestació de Castalla, demanant al director general de Política Energètica i Mines que «considere com especialment rellevant la instal·lació per a l'alimentació i connexió amb la Xarxa de Transport de la subestació de Castalla per augmentar la potència elèctrica de la Foia de Castalla i reforçar el subministrament elèctric en el territori comprés entre Villena i Alcoi», i també per evitar la dispersió d'empreses de la zona per no disposar de potència elèctrica suficient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles