Política

Bellreguard declara persona “non grata” el ministre Wert

L'origen d'aquesta declaració ha partit d'una moció presentada pels socialistes locals que ha rebut el suport de la coalició Compromís

En l'origen de la declaració de persona “non grata” està la moció presentada pel grup Socialista de l'Ajuntament de Bellreguard que ha comptat amb el recolzament majoritari del plenari gràcies als vots a favor del Bloc - Compromís qui a més a més l'ha esmenada per afegir un punt en què es mostra també la disconformitat amb el que la Llei pretén fer amb els Consells Escolars.

La moció denuncia els retalls, la inoportunitat de la Llei, l'actitud prepotent i gens negociadora del govern en majoria del PP i del Ministre Wert així com el retrocés de mig segle que suposaria l'aprovació d'aquesta llei i l'atac que suposa per a la nostra llengua.

Malgrat les raons exposades en dita moció, el PP votava en contra de la proposta d'acord sense massa arguments volent tornar a obrir el debat de la unitat de la llengua i una pobra defensa de l'avant projecte de Llei que tanta polèmica ha provocat sobre tot en aquelles comunitats onhi ha llengua pròpia.

La intervenció de la regidora d'Educació sols s'ha centrat en la seua disconformitat amb les qüestions formals relacionades amb el mecanisme de presentació de la moció i en que dintre del seu text es parlava del català i del valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.