El conseller Ausàs aposta per dotar l'Aran d'un govern nacional parlamentari

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va destacar ahir que un dels pilars bàsics que ha de contenir la proposta de la nova llei de l'Aran és un govern nacional parlamentari. Ausàs va fer aquestes declaracions després que els membres del Conselh Generau d'Aran li entreguessin la nova proposta que, per Ausàs, ha de tenir «un reconeixement clar i unívoc de la singularitat de l'Aran a través del compromís de relació bilateral de l'Aran amb el govern de Catalunya, l'aprofundiment en el marc competencial de l'Aran i un finançament adequat a les seves competències. En aquest sentit, va remarcar: «L'Aran té una forma administrativa de caràcter local i amb la nova llei hem de ser capaços de dotar aquest territori d'un govern nacional parlamentari.» El conseller Ausàs va rebre amb satisfacció aquesta proposta, de la qual va valorar «el recorregut fet per arribar a un consens» sobre un text que ha de constituir «un punt de partida en l'elaboració de la llei del règim especial de l'Aran».

Segons el conseller Jordi Ausàs, la nova normativa «ha de suposar més eficiència en el funcionament de l'administració, que repercuteixi de manera directa en el poble aranès i el seu autogovern». A més, «per a la ciutadania de Catalunya i les seves institucions polítiques ha de suposar el reconeixement de la identitat cultural, històrica, geogràfica i lingüística defensada pels aranesos al llarg dels segles», va afegir-hi.

El síndic d'Aran, Francesc Boya, que va entregar ahir la proposta de la nova llei va insistir que aquesta preveu més autogovern i reconeixement per a l'Aran i que «es tracta d'un moment històric per poder millorar el benestar de la gent de la vall» i va demanar «la generositat del poble català».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona