Política

L'Estat denuncia Arenys de Munt per declarar-se “territori català lliure”

La subdelegació del govern espanyol a Barcelona presenta un contenciós contra el municipi del Maresme

El consistori ho considera “un atemptat greu contra la llibertat d'expressió que recull la mateixa Constitució”

La Subdelegació del Govern espanyol a Barcelona ha presentat un contenciós contra l'ajuntament d'Arenys de Munt per haver-se declarat “territori català lliure i sobirà”.

Segons han confirmat fonts municipals, el motiu d'aquesta denúncia és que el govern espanyol considera aquesta declaració nul·la perquè l'Ajuntament no té competències per prendre-la i perquè és contrària als principis de neutralitat recollits en la Constitució.

Tot i així, des de l'Ajuntament es considera que es va contra un posicionament ideològic del Ple consistorial, i que aquesta actuació del govern espanyol és “un atemptat greu contra la llibertat d'expressió que recull la mateixa Constitució Espanyola”.

El municipi va aprovar aquesta declaració el passat 13 de setembre, coincidint amb el tercer aniversari de la primera consulta independentista realitzada a la població. La moció va comptar amb el suport de CUP, ERC i CiU.

El text declarava el municipi “territori lliure i sobirà” i retirava “tots els símbols del Regne d'Espanya imposats per la colonització espanyola”.

També instava el Parlament que, amb els ajuntaments, treballi per aconseguir la independència l'11 de setembre de 2014, entre d'altres punts.

Mentre arriba aquesta data, el text proposava constituir un govern d'unitat nacional de transició que treballi en tot allò que calgui per arribar a ser un Estat, com la creació d'una administració d'hisenda pròpia.

Arenys de Munt és el tercer municipi a Catalunya en què l'Estat recorre la decisió de declarar-se “territori català lliure i sobirà”. Els dos primers van ser Celrà (Gironès) i Espinelves (Osona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona