Política

opinió

Tot és molt confús

Fa mesos que els polítics són vistos com un problema. Són el tercer maldecap dels ciutadans, després de la crisi i de l'atur. Cada dia és més difícil d'entendre que gaudeixin d'un tracte tan especial del sistema. Dins d'aquesta sensació, hi ha la corrupció, tot i que sempre hi ha l'esperança que tard o d'hora es pugui arribar a descobrir, que els tribunals n'investiguin els culpables i que aquests siguin jutjats. Més difícil, en canvi, és evitar l'endogàmia dels partits quan bufen mals vents i uns i altres esperen que el temps faci escampar el problema.

Davant del cas Pallerols, per exemple, Duran i Lleida va donar la cara massa tard. Ho va fer des de Xile, via satèl·lit, un fet que va provocar que els seus arguments fossin menys creïbles que si ho hagués fet minuts després que s'hagués conegut la sentència i des de la seu del partit que presideix. Segur que, després de tants anys de seguiment de l'afer, tenia els arguments necessaris per poder demostrar que sempre havia dit tot allò que sabia del mal resolt finançament dels partits.

Un altre exemple que pot crear desafecció és que dies després de la manifestació de l'11-S hi va haver el compromís no escrit de tots els partits d'explicar les coses amb més claredat. La promesa s'està complint a mitges i això pot crear desconfiança entre els electors catalans. En el pacte entre CiU i ERC hi figura el compromís que en el primer ple del Parlament de Catalunya hi haurà una declaració institucional sobre la sobirania. Ja ho veurem. De moment, el text encara no arribat a la cambra. S'haurà d'evitar la confusió i deixar de creure en el que deia Churchill quan mirava el Parlament britànic. Allò que els enemics els tenia asseguts al costat perquè davant hi tenia els adversaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

AfD prohibeix el seu líder a les europees participar en campanya

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona