El Bloc vol uns pressupostos participatius

El síndic portaveu del Bloc Nacionalista Valencià, Vicent Beguer, ha presentat davant el registre d'entrada de la Corporació torrentina, una moció per tal que els pressupostos de Torrent que han de bastir-se per al proper exercici del 2010, siguen elaborats de manera participativa.

Aquesta idea es fonamenta en la política oberta que pretén aplicar aquesta formació nacionalista a l'ajuntament de Torrent i recull la ideologia de la localitat brasilera de Porto Alegre, ciutat de dimensions ben diferents a les de Torrent (Porto Alegre compta amb més d'un milió d'habitants) però que aplica un procediment semblant al que Beguer ha proposat a l'alcaldia presidida per la popular Mª Josep Català.

També ha fonamentat la sol·licitud en la forma i manera amb que l'ajuntament de Paterna ha anunciat aplicar a partir del proper mes de setembre. Les bases de Paterna presentades, presenten un procediment per assemblees der barris, i després d'estudiades les propostes, la comissió de pressupostos decidirà la distribució. També planteja l'organització de grups de treball i d'una normativa que regula el seu funcionament. Segons Beguer, «esta seria la manera que la gent se sentira integrada i no estiguera considerada com a una mera observadora».

No obstant això, des de posicions del moviment associatiu organitzat i representat per la Federació d'Associacions Ciutadanes de Torrent, s'insta a que la forma de participació siga amb la potenciació i revitalització del Consell de Participació Ciutadana, creat en la dècada dels anys noranta i que des d'aleshores dorm el silenci del calaix de l'oblit.

Un consell oblidat

P. ROSSELL

A l'inici dels anys noranta, la municipalitat torrentina va aprovar la constitució del Consell de Participació Ciutadana, una figura democràtica mitjançant la qual, seien a la mateixa taula, les associacions ciutadanes organitzades (representades per la Federació d'Associacions Ciutadanes) i els diversos partits polítics que tenen representació parlamentària. Amb aquest Consell de Participació s'informava, durant aquesta dècada, els pressupostos municipals així com els diferents projectes urbanístics que la corporació planejava desenvolupar. Encara es recorda la consulta popular realitzada amb motiu de la remodelació de l'avinguda de Torrent, un projecte que va estar exposat al públic i que va rebre un grau de participació ben alta, després de la qual s'aconsellà el disseny que ara manté aquesta principal via de comunicació vial urbana. Les darreres legislatures socialistes van neutralitzar aquest òrgan de participació i el PP ha aconseguit desmantellar-lo totalment. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona