Política

Roben l'estelada que onejava des de divendres a l'entrada de la Garriga

Uns desconeguts van arrencar el cap de setmana passat el rètol de “Municipi per la Independència”

L'Ajuntament va decidir penjar la bandera, finançada per l'ANC, en sessió plenària

Uns desconeguts han robat aquest dilluns a la nit l'estelada de 3 per 1,70 metres que onejava a la rotonda de l'entrada sud de La Garriga (Vallès Oriental). Des de l'Assemblea Nacional Catalana de La Garriga (ANC) no tenen constància de qui pot haver estat, però assenyalen que el robatori es va produir entre les 22 i les 24 hores de la nit. L'Ajuntament i l'ANC van col·locar la bandera aquest passat divendres al migdia. L'estelada va ser finançada per l'ANC i va tenir un cost de 150 euros. L'Ajuntament va acordar penjar la bandera en sessió plenària. Es dona el cas que el cap de setmana passat uns desconeguts van arrencar el rètol de 'Municipi per la Independència' de l'entrada de la població.

El portaveu de l'ANC de La Garriga, Víctor Torres, ha explicat que “ningú ha reivindicat el robatori”, però ha afirmat que es tracta de “gent espanyolista que no té respecte per les decisions democràtiques”. L'Ajuntament va acordar penjar la bandera en la sessió plenària del setembre amb els vots favorables de CiU, Acord Independentista per la Garriga, Solidaritat Catalana i ICV-EUiA. El PSC i el PP hi van votar en contra. L'Ajuntament es va fer càrrec del pal, que té un cost de 475 euros. La bandera, de 150 euros, anava a càrrec de l'ANC.

Víctor Torres ha assegurat que l'ANC treballarà perquè l'estelada onegi a La Garriga. L'Ajuntament, per la seva banda, ja ha anunciat que farà una denúncia del robatori. L'estelada va ser una de les imatges de La Mitja Marató de Granollers-Les Franqueses-La Garriga, celebrada aquest diumenge. Els 12.000 atletes van passar dues vegades per la rotonda on onejava la bandera.

Es dóna el cas que la nit del 26 al 27 de gener uns desconeguts van arrencar el rètol de 'Municipi per la Independència' que hi havia a l'entrada del poble, com a municipi adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La placa ja havia estat objecte de diverses pintades espanyolistes.

L'octubre passat un pirata informàtic va actuar contra la pàgina web municipal per demanar precisament que es retiressin les dues plaques de 'Municipi per la Independència' que hi havia en aquell moment a La Garriga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona