Política

La Font de la Figuera regula les cerimònies civils

L'Ajuntament prepara un reglament amb l'objectiu de facilitar espais i organitzar el protocol d'aquestes celebracions

El govern municipal de la Font de la Figuera portarà al pròxim ple una proposta de reglament de les cerimònies civils, un text en què fa mesos que es treballa.

Segons ha explicat el portaveu de l'executiu, Vicent Muñoz, l'objectiu del reglament és “normalitzar els actes públics o privats per a totes aquelles persones que ho consideren. Posarem al seu abast un ventall d'espais públics, així com el protocol i regulació per a aquestes cerimònies”. A més, el reglament serà una garantia administrativa perquè es puguen exercir els drets i llibertats reconeguts en la Declaració de Drets Humans. “Les cerimònies civils contribueixen a fomentar la consciència de pertinença a una societat plural, i per tant, des de l'Ajuntament donarem suport a aquestes iniciatives”, ha subratllat Muñoz.

El portaveu s'ha avançat a possibles crítiques i per això ha explicat que aquestes cerimònies civils no pretenen substituir en cap moment celebracions religioses, sinó “avançar en la normalització dels actes civils d'índole social”.

Tres cerimònies

Tres són les cerimònies cíviques que regularà la proposta del consistori: la cerimònia d'acollida, que s'entén com l'exteriorització pública de la benvinguda a la comunitat d'un nou ciutadà a la comunitat o a la societat local; l'acte de comiat civil, que es referirà a l'exteriorització pública del comiat d'un ciutadà de la comunitat a la qual pertany, ja des del naixement o bé en el moment de la seua mort, i per honrar el seu record; i la de compromís ciutadà als 18 anys, ja que és l'edat en què els joves passen a ser ciutadans de ple dret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona