Política

CiU de Gallifa nega que la moció de censura a SI vagi en contra del procés sobiranista

La federació nacionalista justifica la moció per “l'estat de desgovern de l'ajuntament”

CiU lamenta “l'ús individualista del projecte sobiranista” per part de Fornas

CiU de Gallifa ha justificat aquest diumenge a través d'un comunicat la moció de censura a l'exalcalde Jordi Fornas (SI) per “l'estat de desgovern de l'ajuntament”. Segons la federació nacionalista, la manca de majoria suficient en el ple bloquejava, de facto, el funcionament quotidià municipal. Igualment, CiU de Gallifa critica “l'increment alarmant” de la funció sancionadora municipal com a eina de gestió habitual i nega que la moció de censura hagi estat feta en clau sobiranista. “El nacionalisme de CiU a nivell local ha estat sempre evident”, ha justificat la federació, que sí ha lamentat “l'ús individualista del projecte sobiranista” per part de Fornas.

“A CiU, i a molts ciutadans de Gallifa, ha causat una profunda tristesa que l'alcalde sortint embrutís el projecte sobiranista de Catalunya amb la seva incapacitat personal de mantenir cohesionat el grup local de SI”, han assenyalat des de CiU, que ha recordat que durant tot l'any 2012 “la majoria no ha estat garantida a la cambra municipal i, a voltes, les propostes d'acord de l'alcaldia havien estat rebutjades per les discrepàncies internes de SI”. “La desintegració interna de la secció local de SI ha estat paral·lela a la que van patir a nivell nacional”, han puntualitzat des de la federació nacionalista, que també ha rebutjat la “manca de sensibilitat democràtica” de Jordi Fornas, l'alcalde sortint.

Sense canvis amb les banderes

Al voltant de la polèmica per la col·locació d'una bandera mida tovalló a la façana consistorial per complir amb la llei de banderes, CiU ha assegurat que no preveu “alteracions en l'exhibició de les banderes”. “En tot cas, quan sigui pertinent, es considerarà el resultat judicial”, han afegit des de la federació nacionalista, que, no obstant, ha lamentat obertament l'ús polític que es fa de l'exhibició de les banderes.

“La simbologia en els edificis públics ha de ser respectuosa amb totes les idees democràtiques de la diversitat dels ciutadans de Gallifa i ha de respondre a les necessitats institucionals”, han finalitzat des de CiU de Gallifa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions amb Hamàs

barcelona
Política

L’oposició acusa Marín d’abandonar l’Hospitalet en el seu pitjor moment

L’Hospitalet de Llobregat
tribunals

El jutge pregunta les acusacions si cal ordenar la detenció dels qui no van declarar pel Tsunami

barcelona
nova caledònia

Macron fa una crida a la calma en la reunió amb els líders canacs

barcelona
política

Cid esmena Asens i situa al Hard Rock com a “element central de la negociació”

barcelona
àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a "càstig" al nou president

barcelona
Joaquim Albert
Cap de l’oposició a Malgrat de Mar (ERC)

“Els serveis no estan a l’alçada del que mereix la ciutadania”

Malgrat de Mar

Nogueras fa aterrar Sánchez

Madrid
Johnny Rubio
Cap de l’oposició Més Fontcoberta

“Des de l’oposició estem aconseguint canvis”

Fontcoberta