Política

Navarro qualifica de “cortina de fum” la proposta d'hisenda pròpia

El líder del PSC considera que el govern intenta construir “un estat propi” abans que els ciutadans “puguin opinar”

Recomana a Mas que primer es dediqui a “pagar el deute milionari que té amb els ajuntaments”

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha qualificat de “cortina de fum” la proposta del Govern d'impulsar un mecanisme perquè els ajuntaments puguin pagar els impostos a la Generalitat de forma legal i ha afirmat que amb la hisenda pròpia l'executiu “intenta construir un estat propi abans que els catalans puguin opinar”. En aquest sentit, el líder socialista ha aconsellat al Govern que es preocupi de “pagar el deute milionari que té amb els ajuntaments catalans”. D'altra banda,

Navarro ha rebutjat la proposta d'hisenda pròpia argumentant que “no estem per la guerra de símbols o banderes sinó per fer polítiques útils per les persones”. D'aquesta manera, ha defensat que es prioritzi el pagament del “deute milionari que el Govern té amb els ajuntaments catalans i possibilitar que ofereixin serveis als ciutadans”.Abans de participar en una jornada sobre finançament local de la federació socialista del Vallès Occidental a Santa Perpètua de Mogoda, Navarro ha manifestat que “les lleis catalana i espanyola de règim local demostren que no hi ha confiança en els ajuntaments i en la tasca que desenvolupen”.

Pel que fa a la voluntat del govern espanyol de presentar un recurs contra el Consell Nacional de la Transició, Pere Navarro ha acusatels governs espanyol i català de “retroalimentar-se en l'estratègia de la confrontació” i els emplaça a “negociar, dialogar i fer polítiques per sortir de la crisi”.Segons el dirigent socialista, “el govern del PP està encantat amb les accions del govern català que alimenten la confrontació”, i en aquest sentit ha instat Madrid demanar al Fiscal General de l'Estat que investigui “l'estafa de les preferents, en la qual tantes famílies catalanes han perdut els seus estalvis”. Tot i així, ha recordat que el PSC no està d'acord amb la creació d'aquest consell perquè “és un gran engany”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona