Política

La Dansa de la Mort vol ser a ‘Rius de Llibertat'

L'entitat ho acorda amb un ajustat marge de vots i es mantindrà fidel a la celebració

L'assemblea general de la Dansa de la Mort de Verges va donar el seu vot afirmatiu, si bé per un ajustat marge, a participar en els actes previstos per Rius de llibertat, jornades per a un estat propi, que 48 municipis gironins celebraran del 12 al 14 de juliol.

Ara, però, caldrà que la junta directiva de l'associació i la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana arribin a un acord sobre com, quan i on actuarà la Dansa de la Mort. El resultat de la votació va ser força renyit, especialment davant la necessitat de preservar el sentit històric de la celebració, i es va concretar en 21 vots a favor, 18 en contra i 8 abstencions.

El president de l'associació Dansa de la Mort, Tono Casabó, va explicar ahir que l'entitat es vol implicar en les jornades com un símbol de país, atenent que la dansa és un bé cultural que forma part del patrimoni cultural i tradicional.

Amb tot, Casabó ha destacat que se serà totalment escrupolós amb la celebració, que es fa només per Setmana Santa –tret d'exhibicions que s'han fet a altres pobles o programes de televisió–, perquè el que no es vol és desvirtuar l'acte. Per això només se celebrarà la dansa i es farà –cal encara concretar el dia–, en un carrer estret del municipi, per preservar el sentit de les ombres. Casabó també destaca que la dansa s'hi afegeix amb la voluntat de ser un acte més.

Un gran acte amb voluntat pedagògica

El portaveu de Rius de Llibertat, Jordi Martí Deulofeu, alcalde de Sant Pere Pescador, explica que l'objectiu de les Jornades per a un Estat Propi, Rius de Llibertat, neix amb la voluntat de ser un gran acte que, de manera transversal i de baix a dalt, aglutini diverses poblacions amb un objectiu comú: assolir un estat propi. Per això, i segons Martí Deulofeu, tots i cadascun dels actes que programaran els 48 municipis que, de moment, s'hi han afegit tindran tots la mateixa importància. Un punt aquest que també comparteix el president de l'Associació Processó de Verges, Tono Casabó. Ara, però, encara s'està tancant el programa que es farà públic la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ