Política

Cadenes en ebullició

Més de 2.000 persones encerclen el recinte emmurallat del segle XIV de Montblanc en un assaig amb vista a la Diada

A la Garriga, uns 2.500 voluntaris participen en un acte semblant

  • La cadena humana de Montblanc va envoltar tota la muralla JOSÉ CARLOS LEÓN.
El cap de setmanavinent s'han previst cadenes a Salt,
Badalona o Arbúcies

L'estiu encadenat ja està en plena efervescència. Amb la mirada posada en la cadena humana de la Diada, diverses poblacions van fent entrenaments a gran escala. El repte és doble: assajar i preparar la complicada logística que es necessitarà per l'Onze de Setembre i també anar engrescant la gent perquè s'apunti a la denominada Via Catalana cap a la Independència, que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Ahir, Montblanc i la Garriga van ser dos d'aquests municipis on es va fer bullir l'olla i on milers de persones van participar en cadenes humanes.

A Montblanc, més de 2.000 persones van unir les mans per envoltar els 1,4 quilòmetres i les 30 torres del recinte emmurallat del segle XIV. Una vuitantena de voluntaris van repartir la gent per la muralla i quan passaven cinc minuts d'un quart de vuit del vespre es van disparar tres petards per indicar als assistents que comencessin a fer de baules. L'acció va durar deu minuts. “Ha estat un èxit rotund. Hem superat les expectatives”, deia Anna Lafebre, de l'ANC-Montblanc. Entre els participants hi havia la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i regidors de Montblanc, que fa poc han articulat un govern d'unitat a favor del procés sobiranista.

Mentrestant, l'ANC del Vallès Oriental i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) van organitzar a la Garriga una jornada festiva que va durar tota la tarda. A les quatre van sortir caravanes de cotxes de tres punts diferents de la comarca per concentrar-se al municipi i a les 17.14 un repic de campanes va donar el tret de sortida a la cadena humana. Segons l'organització, entre 2.200 i 2.500 persones van encerclar l'església, l'ajuntament i el carrer dels Banys, mentre cridaven consignes a favor de la independència. Aquest va ser l'eix central de la tarda, però l'ANC i l'AMI també van organitzar una innovadora recollida d'aliments: es va pintar una estelada al terra i la gent la va anar omplint de queviures. Durant l'acte es va fer públic un manifest a favor del dret a decidir i de la celebració de la consulta pel 2014, que té com a objectiu que s'hi adhereixin el màxim nombre d'entitats i institucions. També es van recollir signatures per a la campanya Signem un vot per la independència, que es tracta d'un pla B legal que facultaria el Parlament per poder declarar la independència si no es pogués convocar la consulta.

Ahir estaven previstes altres iniciatives semblants a Amposta i Caldes de Montbui. Aquest degoteig de cadenes humanes continuarà les pròximes setmanes. Per exemple, dissabte vinent n'hi ha de programades a Salt, Badalona o Arbúcies; el dia 11 d'agost, a Folgueroles i Vic, i el 27 d'agost, a la Pica d'Estats, entre altres llocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ