Política

POLÍTICA

Cadena amb 400 persones per la independència, a Salt

L'assemblea de l'ANC assaja el desplegament de la Diada amb un acte al passeig Ciutat de Girona

Personal de la secció local recull firmes d'adhesió a la campanya per exercir el dret de petició

Unes 400 persones van participar ahir en una cadena per la independència al centre de Salt. Organitzada per l'assemblea local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), després de la rua de gegants i l'exhibició de tambors, entre dos i tres quarts nou del vespre, el passeig Ciutat de Girona de Salt, a tocar del carrer Major, va convertir-se en un assaig públic per a la multitudinària cadena humana prevista per a la Diada del proper dimecres 11 de setembre.

Si la cadena de la Diada pretén enllaçar el Pertús (Vallespir) amb Alcanar (Montsià), la d'ahir a Salt era presentada com una “minicadena per la independència”, segons els organitzadors. Puntualment i amb una llargada total d'uns 700 metres, fins a la plaça de la Llibertat, unes 400 persones van enllaçar-se per mostrar la seva voluntat que Catalunya pugui completar la transició nacional.

La cadena d'ahir de l'ANC de Salt va ser un dels molts actes de la festa major local. L'ANC va recollir signatures per participar en la cadena que creuarà el país i en què també es pot fer la inscripció mitjançant el web www.via.assemblea.cat. Ahir a la tarda, l'ANC ja tenia 600 inscrits.

La secció de Salt va adherir-se ahir a la campanya nacional de l'ANC a favor d'exercir el dret de petició. El text demana que es pugui fer la consulta per decidir el futur del país abans del 24 de maig del 2014. Si això no és possible per la negativa de l'Estat, la campanya demana que el suport a la consulta pugui ser considerat un aval a la declaració d'independència abans de l'11 de setembre del 2014.

LA FRASE

La intenció era fer la cadena just després de la rua de gegants i els grups de percussió
Marta Guillaumes
coordinadora DE salt PER LA INDEPENDÈNCIA

LA XIFRA

600
persones
tenia inscrites l'assemblea de Salt ahir a la tarda per a la cadena humana de la propera Diada.

Cadena i gegants a Arbúcies

Un altre dels assajos de cadena humana per a la Diada a les comarques gironines va ser el d'Arbúcies, a la Selva. En plena festa major, igual que a Salt, més de 400 persones van enllaçar-se en favor de la llibertat. L'assemblea local de l'Assemblea Nacional Catalana va informar que la cadena va discórrer pel carrer Camprodon, el principal eix de la vila, en direcció al carrer Prat i Marcet i fins a la plaça de la Vila, on van encerclar l'Arbre de la Llibertat. En la cadena hi havia l'alcalde arbucienc, Pere Garriga (Entesa).

La cadena humana va organitzar-se de 6 a 7 de la tarda i a 2/4 de 7 es van llançar tres coets, que van donar inici a la filmació de tot el recorregut. L'assemblea d'Arbúcies de l'ANC va muntar una taula a la plaça de la Vila per recollir inscripcions per a la cadena de la Diada. Ja hi ha plens sis autocars.

La cadena va coincidir amb la trobada de gegants. Hi eren els gegants locals, en Quirze, la Julita i la Carboneta, i els representants de sis colles geganteres més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona