Política

Educació opta per segregar l'alumnat del col·legi en ruïnes de Burjassot

L'Ajuntament va cedir un solar per a la instal·lació de la comunitat educativa del CEIP Sant Joan de Ribera

L'alcalde assegurà que dimitirà si la consellera demostra que ha sol·licitat l'edifici de l'EPA

La Conselleria té concedida la llicència d'obres per a un nou centre des de 2010

La Conselleria d'Educació ha optat per repartir l'alumnat del CEIP Sant Joan de Ribera entre els centres concertats i públics de Burjassot en lloc de mantindre'l unit en uns espais cedits per l'ajuntament des de fa tres anys per a construir un nou centre o instal·lar aules prefabricades provisionals mentre es construeix. La decisió d'Educació, que suposa obrir un procés extraordinari de matriculació de l'alumnat que voluntàriament vulga inscriure's en altres centres de la localitat durant el mes d'agost en les dependències de la Direcció Territorial, es produeix després de la declaració “de ruïna” de les instal·lacions per part diferents tècnics i experts.

La comunitat escolar s'ha manifestat durant els últims mesos favorable a mantindre junt l'alumnat i el professorat i evitar la seua dispersió per diferents centres de la localitat i ha protagonitzat diverses protestes que reclamaven la construcció immediatament del nou centre, que ja deuria d'estar construït des de fa més de tres anys.

Mentides i manipulació

La reacció més contundent ha sigut per part de l'Ajuntament de Burjassot que a través d'un comunicat ha acusat a la Conselleria “de mentir i manipular els ciutadans”. A més, l'alcalde, Jordi Sebastià, ha també que dimitirà si la Consellera d'Educació, M. José Catalá, demostra que el seu departament ha sol·licitat al consistori l'edifici de l'Escola d'Adults (antiga caserna de la Guàrdia Civil edificat en 1930) i que aquest ho ha denegat. Així mateix, el batlle la repta al fer mateix si no aconsegueix demostrar-ho, ja que la “mentida és de tal calibre, que per dignitat hauria de dimitir”, apunta Sebastià. L'alcalde subratlla que si s'ha arribat a aquesta situació és perquè Educació no ha construït el nou centre escolar que compta amb llicència des de l'any 2010.

El consistori insisteix en la seua oferta del solar ja apuntat per al trasllat dels alumnes, i apunta que “el que està fent la Conselleria és desmantellar l'educació pública, enfrontar als pares, i crear tal incertesa que els propis afectats es vegen obligats a matricular els seus fills en altres centres, per així ells continuar amb el desmantellament del centre”.

En la denúncia també es recullen els arguments de la regidora d'Educació, M. Luz Andrés qui assegura que Educació sols ha sol·licitat a l'Ajuntament un espai que s'adapte al RD 132/2010 del 12 de febrer , sense cap referència a l'Escola d'Adults. “Si volen els podem cedir el Centre d'Especialitats i que ells traslladen als metges, i als pacients a un altre espai perquè aquest Ajuntament considera que aquest edifici és l'idoni per traslladar als alumnes. A l'edifici de l'EPA estan en aquests moments en marxa cursos de matí i vesprada als que acudeixen prop de 400 persones, a més d'estar situades les dependències de la Policia Nacional que atén les renovacions i sol·licituds de DNI i la Brigada d'Estrangeria. Què fem, ho desmuntem tot també?”, es planteja Andrés.

El comunicat del consistori de Burjassot també desmenteix la informació oficial del departament de Català en què assegura haver sol·licitat un llicència de rehabilitació de l'edifici principal del CEIP. “Han demanat una llicència de reposició d'obra”, expliquen.

L'equip de govern assegura que amb aquesta decisió Educació rebla les actuacions adreçades “a perjudicar la qualitat educativa” de tot el municipi. “Ens obligarà a apurar la ràtio de xiquets per aula, però no només això, seguim amb les aules prefabricades del col·legi Mare de Déu dels Desemparats, seguim amb col·legis saturats, com el Villar Palasí, que encara se saturarà més si col·loquen més línies, i en males condicions, i seguim sense una resposta a què van a fer amb les línies que segons ells van a quedar-se en el Sant Joan de Ribera”, adverteixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona