Política

A Dénia s'ha presentat una moció en rebuig de la reforma energètica

Compromís insta a Fabra a presentar un recurs d'inconstitucionalitat al decret que penalitza les energies renovables

El síndic de Compromís, Enric Morera, juntament amb membres del grup parlamentari s'han reunit recentment amb Lluís Calatayud, tresorer i Delegat al País Valencià d'ANPIER (Associació de Productors d'Energia fotovoltaica) per apropar postures sobre la reforma elèctrica que preveu el govern central i que suposa la penalització de les energies netes i renovables, afavorint a les grans empreses del sector.

Des de Compromís ja s'ha assenyalat que la reforma que pretén portar endavant el govern del PP, “és una gran estafa”, en paraules de Morera. Per al diputat de la coalició, “el govern espanyol continua allargant una angoixa, actuant amb submissió davant els interessos de les grans empreses sense defensar els interessos generals”. De fet, el regidor i portaveu de Compromís, Josep Crespo, ja ha presentat una moció al respecte.

Per a Josep Crespo, “el nou decret que pretén portar avant no solament margina les energies renovables, sinó que també les penalitza, confirmant que al PP poc li importa un altre model energètic, net, segur, que abaratisca els costos de consum dels usuaris. Sembla com si el govern traguera algun tipus de profit amb les energies tradicionals, aquestes que no deixen de pujar-nos el rebut pràcticament cada dos mesos i cal que la ciutadania s'adone que l'electricitat no és cara, sinó que passa que ens la cobren molt cara amb el beneplàcit de les autoritats, i això ja és una altra cosa”.

Múrcia recorre

Després de la reunió amb el representant dels productors fotovoltaics valencians, Compromís ha anunciat que instarà al president de la Generalitat, Alberto Fabra, a presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el Reial decret Llei 9/2013, que pretén portar endavant el Govern de Rajoy, però que des d'autonomies governades pel PP, com per exemple Múrcia, ja s'ha rebutjat demanant un recurs d'inconstitucionalitat.

Segons Morera, “dins de les grans contradiccions del PP, trobem que a Múrcia estan totalment en contra de la regulació energètica que vol fer Rajoy per limitar a les renovables. Ja ens agradaria que Fabra es posara al mateix nivell que el seu homòleg murcià i isquera en defensa del sector de les renovables perquè no podem oblidar que a casa nostre moltes persones han posat molts recursos per fer granges solars, per traure energia d'un recurs il·limitat que tenim al País Valencià, com és el sol i que pot fer que els usuaris paguen menys pels seus rebut s”.

Beneficis als grans

Per a Josep Crespo, portaveu del grup municipal “esta reforma energètica només persegueix assegurar els beneficis de les grans empreses elèctriques, augmentant el preu de la llum al consumidor, i ofegant el sector de les energies renovables, això sí, els seients als consells d'administració i les places d'assessors en aquestes empreses continuaran ben coberts per ex ministres i presidents del PPSOE, persones que no descansen mai vigilant pels interessos de tots els ciutadans”.

Compromís aposta per la necessitat de mesures d'estalvi energètic i l'aposta decidida pel foment de les energies renovables, per la qual cosa exigirà a l'Ajuntament de Dénia que es realitze una auditoria energètica dels edificis i instal·lacions municipals com a pas previ per a la implantació de les mesures escaients en aquell sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona