Política

maresme

Pineda vota pel Dret a Decidir, però sense adhesió al Pacte Nacional

El PSC, amb majoria absoluta, imposa la seva moció molt semblant a la defensada per CiU

El suport se centra en la comissió d'estudi creada al Parlament

El ple de Pineda de Mar va debatre ahir dues mocions sobre el Dret a Decidir amb el mateix fons, però amb un redactat diferent que va provocar que només una prosperés. El grup municipal de CiU va presentar la seva opció que proposava l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir del consistori “amb la voluntat de treballar pels objectius que proposa la plataforma www.dreadecidir.cat”. Alhora, tal i com va concretar el portaveu nacionalista Guillem Mateo, es demanava que des del municipi es promocionés la participació activa dels agents agents econòmics i socials i les entitats culturals i cíviques locals per arribar a la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya. La moció va rebre el suport d'ERC i de 100x100 per Pineda i el vot contrari del PP que va remarcar que la seva formació sempre votaria en contra “de mocions que fomentin la divisió i el trencament dels catalans”.

Segona via

La segona moció sobre el Dret a Decidir, que va ser votada d'urgència, la va presentar el grup socialista i es concretava en donar suport a la comissió d'estudi creada en el Parlament el passat mes de maig. “Com a veritable òrgan competent als efectes de treballar per la voluntat del Poble de Catalunya”, diu la moció. El text inclou la demanda a la comissió de treballar “les diferents opcions possibles” i de facilitar “totes les eines necessàries perquè el conjunt de la població catalana tingui la màxima informació i el coneixement precís per a l'exercici del Dret a Decidir”. El regidor que defensava la moció, Jordi Masnou, va destacar que la seva formació va voler pactar el text amb CiU, però que no havia estat possible.

CiU i ERC es van abstenir en la votació, 100x100 per Pineda va votar a favor i el PP va votar en contra. El portaveu republicà, Pere Aragonès, va considerar que la moció socialista “és la manera de rentar la cara del PSC per demostrar que no s'oposa al Dret a Decidir, però que encara no s'ha adherit a nivell nacional al Pacte”. El regidor independent de 100x100 per Pineda, Salvador Llorens va manifestar que la millor manera de demostrar si s'està o no d'acord amb una proposta “senzillament és votar-la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eleccions europees

ERC celebra haver “revalidat” la confiança dels ciutadans

barcelona
Eleccions Europees

El proeuropeu PS guanya els comicis a Eslovàquia amb el 27,81% dels vots

Barcelona
Eleccions europees

Comín creu que la baixa participació els ha impedit obtenir un segon escó

barcelona
bèlgica

El primer ministre belga dimiteix després de la patacada a les federals

barcelona
Eleccions Europees

Els sondejos donen un clara victòria a la ultradreta italiana

Barcelona
Eleccions europees

El PSOE manté el pols al PP, que guanya les eleccions europees a l’Estat

barcelona
Eleccions europees

El PSC guanya a Catalunya, mentre Junts passa de 3 a 1 eurodiputats i ERC manté l’escó

barcelona
eleccions europees

Els sondejos a Polònia donen la victòria al partit de Donald Tusk

Barcelona
eleccions europees

Empat tècnic entre els socialistes i el centredreta a Portugal

barcelona