Política

El Govern Balear no retirarà el decret del trilingüisme perquè “ha sortit de les urnes”

El vicepresident balear assegura que la multitudinària manifestació d'aquest diumenge va rebre un “impuls” des de Catalunya

Critica la “lectura política” de la marxa amb símbols “que res tenen a veure amb la nostra història i la nostra cultura a les Illes Balears”, en referència a la presència d'estelades i al suport d'ERC

El vicepresident de Balears i conseller de la Presidència, Antonio Gómez, ha assegurat aquest dilluns, l'endemà de la manifestació de desenes de milers de persones a les Illes Balears contra el Tractament Integral de Llengües (TIL), que el govern no retirarà el decret del trilingüisme perquè “ha sortit de les urnes”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Gómez ha dit que “de les urnes és d'on surt la manifestació popular i d'on surt el mandat per a determinada acció política”. Gómez ha criticat la “lectura política” de la marxa amb símbols “que res tenen a veure amb la nostra història i la nostra cultura a les Illes Balears”, en referència a la presència d'estelades i al suport d'ERC a la manifestació.

Gómez ha expressat un “respecte absolut” per la protesta d'aquest diumenge de milers de persones contra el decret Bauzà “perquè en una societat democràtica el dret de manifestació és constitucionals” i ha celebrat que es desenvolupés “sense cap tipus d'incident”.

El vicepresident balear ha criticat també que la protesta tingués un rerefons “polític” i rebés “l'impuls” des de Catalunya. “Clarament es veia que ERC estava donant suport a aquesta vaga”, a més de ciutadans desplaçats des de territori català. “Hi ha una lectura en clau política. Es van veure representació de símbols que no eren propis de la nostra comunitat autònoma i no feia referència al tema educatiu”, ha comentat.

El conseller balear de la Presidència ha assegurat que els representants de l'executiu que avui continuaran negociant amb els docents tindran una actitud “col·laboradora” amb l'objectiu d””intentar arribar a acords”. Segons ha dit, ara, la “màxima preocupació és que els nens estan sense anar a l'escola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona