Política

“Caldrà demanar la independència per què França ens faci cas?”

El conseller general i batlle de Sallagosa Georges Armengol considera que França té abandonada l'Alta Cerdanya

Carretera i tren han estat tancades durant dies a causa de les primeres nevades

Georges Armengol, conseller general de Cerdanya i batlle de Sallagosa, es mostra molt crític amb “l'abandó” en el que França manté les comarques de la Catalunya Nord, especialment l'Alta Cerdanya. A causa de les primeres nevades el túnel del Pimorens ha estat tancat fins a tres setmanes i el tren entre Tolosa del Llenguadoc i la Tor de Querol també ha estat aturat, deixant l'Alta Cerdanya aïllada durant dies.

Armengol afirma “si demanéssim d'esdevenir un país independent, com fan altres, potser ens escoltarien més que a una regió franco-francesa”. Armengol, que també és president de la comunitat de municipis de Cerdanya, afegeix que “ens deuen considerar un apèndix de les regions Migdia Pirineus i del Llenguadoc Rosselló, doncs de França, per a que ens facin tan poc cas.” Segons el conseller general aquest sentiment és compartit “per bona part de la població” ja que aquest abandó “perjudica l'economia local i la vida personal dels habitants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia