Política

POLÍTICA

Un vot per a la història

Instal·len a la llibreria Les Voltes de Girona la primera urna permanent de la campanya de l'ANC ‘Signa un vot per a la independència'

La campanya s'ha plantejat com una iniciativa jurídica en cas que falli la consulta

La campanya Signa un vot per a la independència, exerceix el teu dret de petició! ja disposa d'una urna permanent a Girona, a la llibreria Les Voltes, a la plaça del Vi. Aquesta és una iniciativa jurídica que l'ANC està promovent en àmbit nacional pensada com un pla B en cas que falli la convocatòria d'una consulta o, fins i tot, d'unes eleccions plebiscitàries, entre altres supòsits. Gironès per la Independència ofereix, doncs, a Les Voltes, una urna permanent en horari d'obertura al públic, a banda de les dues de cada dissabte al matí a Girona; l'una a la rambla de la Llibertat i l'altra a la plaça Miquel de Santaló. Hi poden signar el vot els majors de 18 anys i, també, els estrangers. Joan Matamala, responsable de Les Voltes i de Gironès per la Independència, destaca “la pulcritud que s'ha seguit per organitzar aquesta iniciativa i les garanties jurídiques”. Per això, remarca la formació que han rebut els responsables de totes les taules a càrrec dels serveis jurídics de l'ANC, com ara la que s'ha instal·lat a Les Voltes, la primera d'aquestes característiques de Girona.

La primera jornada de recollida de la signatura de vots, que es va iniciar a final de nombre, després d'haver fet unes proves anteriorment, va ser molt positiva i es va destacar la gran afluència de gent. Matamala explica la importància d'aconseguir el màxim de vots perquè, segons diu, aquesta iniciativa ha de servir de suport a tots els càrrecs electes, ja siguin parlamentaris o alcaldes, entre d'altres: “Els vots han de servir perquè el govern, el Parlament i tots els càrrecs electes, des de diputats fins a alcaldes, estiguin legitimats a l'hora de prendre una decisió.” Aquest, doncs, no deixa de ser una mena de pla B en el supòsit que altres vies que s'estan plantejant –i d'altres que es preveuen, com ara demanar empara a les Nacions Unides– no prosperin. Amb altres paraules: aquestes signatures serien un altre mecanisme en el supòsit que fallessin els mecanismes iniciats pel govern. Un altre aspecte de la campanya, i més ara que ja hi ha data i pregunta per a la consulta, és la discreció amb la qual es porta. Aquesta ja fa un temps que es fa, fins i tot com a prova pilot, però l'ANC no vol dir quantes signatures es van recollint fins ara per evitar ingerències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona