Política

Ahir es materialitzà la renúncia de l'alcalde d'Oliva

Es va complir així l'acord de govern signat fa 18 mesos entre el Bloc - Compromís i els socialistes

Tal i com estava previst, David González va registrar ahir al matí formalment l'escrit de renúncia a l'Alcaldia-Presidència de l'Ajuntament d'Oliva, en virtut del pacte de govern subscrit entre el Bloc-Compromís, al qual representa González, i el PSPV-PSOE el 13 de juliol de 2012, ara fa 18 mesos, i que va donar lloc a una moció de censura.

Tots dos partits acordaren l'alternança a l'alcaldia pel que restava de mandat corporatiu, corresponent el primer mandat per al Grup Bloc - Compromís i el segon torn per al Grup Municipal Socialista.

Dihuit mesos de repàs

En el repàs dels 18 mesos al front de l'Ajuntament d'Oliva, González ha destacat el treball, l'esforç i la il·lusió dipositada. Segons l'Alcalde, el balanç ha estat positiu i Oliva ha eixit guanyant, sobretot en estabilitat política, econòmica i en transparència.

González ha recordat, per exemple, que va haver de fer front a la coordinació del pressupost municipal, a la inexistent Relació de Llocs de Treball, a una sentència de vora 900.000 euros de Martí-Deveses, a l'actualització de preus de 600.000 euros reclamada per la concessionària FCC o a la permuta amb CHG, per la qual havien de pagar 1.200.000 euros a l'empresa i una pila d'altres qüestions boiroses.

També com era d'esperar, David González, ha anunciat que continuarà de regidor de Compromís a partir del pròxim dilluns, quan s'informe formalment a la Corporació de la seua renúncia.

No obstant això, González no ha volgut aclarir quines seran les noves responsabilitats al si del govern i ha anunciat que es faran públiques després del 4 de gener, quan tindrà lloc el Plenari que investirà al nou alcalde, el socialista Salvador Fuster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona