Política

Més Algemesí no ha acudit a rebre el president Fabra

La visita girada a la Cooperativa ha estat considerada com a “totalment inoportuna”

El grup polític Més Algemesí es va assabentar ahir, que hui dimarts 14 de gener a les 11 estava prevista la visita del president Fabra a les instal·lacions de la COPAL. Això, que deuria ser un motiu d'alegria, donada la política del PP contra allò valencià, contra la Ribera i contra l'economia local d'Algemesí és al parer d'aquest grup polític, “una acció inoportuna perquè trobem que Fabra ve a burlar-se dels riberencs i dels algemesinencs”.

Aquesta mateixa formació política que ocupa la bancada de l'oposició al consistori d'Algemesí continua pensant que el president es burlà literalment de la ciutadania d'aquesta localitat de la comarca de la Ribera el dia 31 de desembre quan pagà a Carcaixent 1'6 milions d'euros del que li devia, 1'2 a Alzira o 1'1 a Sueca i a l'Ajuntament d'Algemesí tan sols 360.000€. El tractament de Fabra envers Algemesí és sempre despectiu i discriminatori.

Tenint una població semblant a la de Sueca o un 30% superior a la de Carcaixent, ha pagat sols una tercera part que a Sueca o una quarta part que a Carcaixent. Fins i tot poblacions com Polinyà, amb menys d'un 10% de la població d'Algemesí rebé 460.000€, o Almussafes, amb menys d'una tercera part, 640.000€.

D'aquesta manera “el major morós de l'Ajuntament, ens deu encara aproximadament 1'5 milions, no deuria visitar més Algemesí fins que no pague els que l'administració que presideix ens deu” afirma Josep Bermúdez, síndic portaveu de Mes Algemesí.

Però no sols consideren que el president Fabra es burla per aquestes qüestions sinó també en altres temes. Recentment envià a la Ribera al Director General de l'Aigua, al Sr Comos, a recordar que continuen apostat per una segona toma del transvasament Xúquer-Vinalopó riu amunt.

Per a Més Algemesí, “Fabra ens nega una concessió directa d'aigua per a la Ribera amb igualtat de condicions que València o Sagunt, però ara vol venir a fer-se la foto a Algemesí. És de tenir molta, molta cara, que el responsable de l'una administració que no ha invertit en la xarxa secundària del reg a degoteig, el responsable que la meitat del terme d'Algemesí no tinga reg a degoteig, motiu pel qual moltes taronges enguany no han tingut el calibre mínim per comercialitzar, vinga a visitar una Cooperativa a la qual la seua política irresponsable ajuda a enfonsar. Si la Conselleria hagués realitzar en el seu moment les inversions oportunes i el reg a degoteig estigués funcionant la campanya enguany no seria tan desastrosa. Els llauradors, que estan fent inversions per estalviar aigua, però que veuen que se'l nega l'aigua que estalvien per beure, aigua que concedeixen a la Manchuela d'Albacete, no tenen cap motiu per estar agraïts ni a Fabra ni a la Generalitat. Fabra, a l'igual que Comos ve a burlar-se del llaurador d'Algemesí al qual ajuda a enfonsar”.

D'aquesta manera, Més Algemesí no ha assistit a rebre a aquell que “tant de mal està fent al nostre camp i recomana a tots els llauradors que l'ignoren completament, almenys fins que no ens atorgue una concessió d'aigua i realitze les inversions oportunes en el camp”.

Així les coses, Més Algemesí lamenta profundament una visita com aquesta en aquestes circumstàncies i és per això que han decidit no participar del que han qualificat com a “una pantomima que volen representar fent com si no passes res”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia