Política

política

Llanos de Luna vol la ‘rojigualda' a Porqueres

L'alcalde diu que mai no han tingut cap bandera a la façana i rebutgen la petició

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Porqueres perquè no ha penjat la bandera espanyola a l'exterior del consistori. Abans, l'Ajuntament havia rebut un requeriment en el mateix sentit de part de la subdelegació del govern espanyol a Girona. A part, a la corporació també li han interposat un altre contenciós administratiu per l'acord del ple en què apostava per la sobirania fiscal catalana.

L'alcalde de Porqueres, Salvador Ros, ha explicat que a la façana de l'ajuntament no hi ha hagut mai cap bandera, perquè es tracta d'una masia històrica que ha estat rehabilitada. Els suports de les banderes han estat fins fa poc a l'exterior de la casa consistorial, en una mena d'estanyol ornamental, però ara s'han retirat. Salvador Ros ha afirmat que si es tracta de complir la llei espanyola de banderes aquesta obliga que n'hi hagi a tots els equipaments públics. “No tenim ni diners per fer-ho, ni creiem que en aquests moments se n'hagin de gastar en aquestes coses”, ha sentenciat.

Quasi 200 ajuntaments denunciats

L'alcalde de Porqueres ha sentenciat que el contenciós és una ofensiva del govern espanyol per fer constar que l'executiu espanyol és qui mana. “Ens hi oposarem tot delegant la defensa als serveis jurídics de l'ACM”, ha dit. L'any 2013 Llanos de Luna va denunciar 192 ajuntaments sobiranistes. D'aquests, 75 han estat portat als tribunals pel fet d'impulsar la sobirania fiscal; 61 per no haver penjat la bandera espanyola; 42 per haver-se declarat “territori català lliure i sobirà”; 14 pel fet de pagar la quota anual de l'AMI; un per haver cedit un local a l'AMI, i, finalment, per la contractació de trens per l'Onze de Setembre del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia