Política

De Luna condemna els atacs contra estelades

La delegada del govern espanyol a Catalunya afirma que “ningú pot estar d'acord amb cap atac violent a la via pública”

Defensa que els cossos de seguretat de l'Estat no han d'intervenir en el cas perquè la Generalitat té transferides les competències en seguretat ciutadana

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha condemnat aquest divendres els atacs contra estelades que s'han produït en a diferents municipis del país. Això no obstant, ha defensat que no li intervenir davant aquests fets perquè la Generalitat té les competències transferides en matèria de seguretat ciutadana i d'ordre públic.

De Luna ha fet aquestes afirmacions després que en els últims dies hagin estat sostretes estelades que onejaven en diferents localitats, sobretot gironines i lleidatanes, com ara Celrà, Fornells de la Selva, Besca, Serinyà, Bellpuig, les Borges Blanques, Tàrrega, Ivars d'Urgell o el Palau d'Anglesola.

En declaracions als mitjans de comunicació des de Lleida, ha lamentat els fets i afirmat que “ningú pot estar d'acord amb cap atac violent a la via publica”. “Sempre condemno qualsevol tipus d'atac, qualsevol atac violent ha de ser condemnat i rebutjat perquè qualsevol ús de la violència és negativa”, ha sentenciat.

Dit això, la delegada puntualitzat que aquest cas no pertoca als cossos i forces de seguretat de l'Estat perquè les actuacions davant atacs ocorreguts a l'espai públic “corresponen als Mossos d'Esquadra”, ja que la Generalitat té les competències transferides en matèria de seguretat ciutadana i d'ordre públic.

D'altra banda, De Luna no ha volgut comentar la decisió de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) de posar una placa a la façana de l'edifici consistorial en què s'explica que la bandera espanyola hi oneja “per imperatiu legal”. “Que posin una placa o el que sigui a la façana és un tema que a mi no m'afecta i per tant no tinc res a dir al respecte”, ha afirmat.

Malgrat això, ha reiterat que “totes les institucions i servidors públics tenim obligació i deure de complir la llei i també de fer-la complir”. “En aquest cas ha estat l'Ajuntament qui ha incomplert una normativa com és la Llei de banderes i, davant aquest incompliment legal per part de qui ha de complir la llei, he hagut d'intervenir davant aquest desistiment del compliment legal d'altres”, ha sentenciat.

María de los Llanos de Luna ha presidit aquest divendres a la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida la reunió de la Comissió territorial d'assistència a la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, en la qual també han assistit els subdelegats del govern de l'Estat a Girona, Tarragona i Lleida. Durant la trobada, els assistents han tractat diverses qüestions, com els preparatius per a les pròximes eleccions europees, que tindran lloc el 25 de maig. També s'ha parlat dels punts d'inspecció fronterera, un assumpte “molt important a Lleida per a l'exportació de fruita, i més ara que començarà la campanya”, ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES