Política

El flagell

Collita del 74, l'any de la fi de la dictadura militar de Grècia, el precoç Alexis Tsipras va liderar l'ocupació de la seva escola durant una protesta quan tenia 17 anys. I aquest estiu en farà 40 prometent substituir “l'Europa dels pobres”, víctima del neoliberalisme, l'austeritat salvatge i el “genocidi econòmic” per “la dels pobles”. Carismàtic però amb un punt de demagog, Tsipras alerta que votar els socialistes és el mateix que donar suport als conservadors. “Són el mateix, com una pizza 2x1, si elegiu els uns, els altres vindran gratis”, va criticar, referint-se al Pasok i a Nova Democràcia. El diari Bild alemany l'ha arribat a titllar de “mig delinqüent” que “dóna suport obertament a la violència anarquista”. El presidenciable de l'Esquerra Europea lluita contra el “mite” que els rescats han “ajudat el poble grec” i denuncia que el 98% de l'ajuda europea s'ha destinat a retornar un deute públic il·legítim que no han de pagar els treballadors (en demana la reestructuració) i per finançar els bancs. Fan del president veneçolà Hugo Chávez (va ser dels pocs polítics europeus que va assistir al seu funeral a Caracas), ja ha assumit que Grècia haurà de continuar a l'euro perquè “és com una presó, és fàcil entrar-hi, però difícil de sortir-ne”.

El perfil Alexis Tsipras Líder de la Coalició de l'Esquerra Radical i cap de l'oposició, des del 2009 i el 2012. Diputat del Parlament grec. Regidor a Atenes (2006-2009).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ