Política

Rajoy alerta contra les forces “disgregadores” que “posen el perill la sortida de la crisi”

El president espanyol destaca davant Jean Claude Junker la necessitat d'aprofitar la crisi per reforçar la UE

Remarca la tasca del president de l'eurogrup com un polític que ha dedicat la seva vida a “eliminar fronteres, unir pobles i emfatitzar en el que els europeus tenim en comú i no en el que ens separa”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha alertat aquest dilluns davant el president de l'eurogrup i candidat del PP Europeu a presidir la Comissió, Jean Claude Junker, contra les forces “euròfobes” i “disgregadores” que segons ha assegurat “posen en perill la sortida de la crisi”. Rajoy ha destacat la tasca de Junker com un polític que ha dedicat la seva vida a “eliminar fronteres, unir pobles i emfatitzar en el que els europeus tenim en comú i no en el que ens separa”. També a la lluita contra la crisi després d'anys en què s'ha demostrat que “la unió i l'euro estan per quedar-se”.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions a la presentació de l'esmorzar informatiu que Junker ha ofert a Madrid, on el president espanyol ha aprofitat l'ocasió també per posar èmfasi la recuperació i en els “sacrificis” que han fet els espanyols. Uns esforços que “no han estat inútils” i que han demostrat la seva fortalesa perquè “els espanyols ens hem rescatat a nosaltres mateixos i també hem assegurat la viabilitat de la UE”.

Per aquest motiu, segons Rajoy, el Parlament Europeu necessita “forces polítiques europeistes” perquè “del contrari, els populistes, els euròfobs i les forces polítiques disgregadores, a més d'anar a contracorrent de la història posarien en perill la sortida de la crisi”. “Totes els que estem cridats a votar hem de ser conscients dels moments difícils que està travessant la Unió, però com en altres crisis per les que ha passat, l'aprofitarem per fer un salt de qualitat en la integració europea”, ha afirmat.

Les seves paraules van en la línia de les que l'expresident del govern espanyol José María Aznar va pronunciar la setmana passada en un acte amb el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, on -sense clarificar si feia referència a l'antieuropeisme o al nacionalisme català i basc- va alertar de les “pulsions desintegradores” i la “ridícula voluntat d'atomització” que, segons va afirmar, amenacen el projecte europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els ministres d’Exteriors de la UE reclamen Netanyahu que obeeixi el TIJ

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu qualifica “de tràgic incident” l’atac que ha matat mig centenar de persones a Rafah

barcelona
guerra a gaza

L’ONU veu “horrorosa” la mort “massiva” de dones i nens al camp de Rafah

barcelona
guerra a gaza

Almenys 50 morts en l’atac israelià a la “zona segura” de Rafah tot i l’ordre del TIJ

barcelona
guerra a gaza

Un soldat egipci mor en un tiroteig amb forces israelianes prop de Rafah

barcelona
POLíTICA

ERC perfila l’equip que pilotarà les negociacions

barcelona
Europa

Lituània vota per la continuïtat i reelegeix com a president Nauseda

barcelona
memòria democràtica

Caldes de Montbui obre una oficina d’atenció a les víctimes de l’espoli franquista

Caldes de Montbui
guerra a europa

Sánchez es compromet amb Zelenski a donar a Kíiv 1.129 milions en armes

barcelona