Política

García-Margallo ofereix “diàleg sense caducitat”, però dins de la Constitució i mai sobre la unitat d'Espanya

El ministre espanyol d'Exteriors augura que si la “crispació” continua i “s'accelera” provocarà “un empobriment” dels catalans

Considera que els que neguen “la realitat singular catalana s'equivoquen”, però afegeix que “Catalunya no s'entén sense la seva realitat hispànica”

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha assegurat avui a Catalunya que el govern espanyol està disposat a dialogar “sense caducitat”, però sempre dins de la Constitució i mai sobre la unitat d'Espanya. El titular d'Exteriors ha alertat que si la “crispació s'accelera” provocarà l'empobriment dels catalans.

En un míting de campanya del PP de les eleccions europees a Mataró, el cap de la diplomàcia espanyola ha assegurat que “parlarem de llengua, inversions i sistema de finançament. Però del que es pot parlar”. “No prometrem mai el que no es pot fer”, ha reblat

A més, ha relativitzat la “insuficiència d'inversions, de finançament i el menyspreu a la llengua catalana” i ha remarcat que no creu que existeixen greuges en aquests tres àmbits que, segons ell, són els arguments que sostenen el discurs nacionalista.

El ministre ha dit que se li posen “els pèls com escàrpies” quan escolta les pretensions d'Artur Mas i ha assegurat al president de la Generalitat que a la UE ara no hi ha ningú que “vulgui començar a veure la proliferació de la divisió”.

García-Margallo ha culpat els independentistes de la situació política de conflicte i ha alertat que “si aquest estat de crispació” no desapareix i “s'accelera” es podria “crear un empobriment” de Catalunya.

Segons ell, “la realitat catalana és indiscutible “ i els que volen negar aquesta realitat són separadors per naturalesa i s'equivoquen”, com també creu que ho fan els que volen negar el vincle amb Espanya. I és que al seu parer, Catalunya “no s'entén sense la seva profunda realitat hispànica”. Per això, ha fet una crida a buscar un mecanisme que permeti combinar aquestes dues “realitats”.

Camacho augura una esbandida de multinacionals

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, també ha fet la seva predicció sobre el futur econòmic d'una Catalunya independent: “Les 6.000 multinacionals que hi ha marxarien a altres llocs amb més seguretat jurídica i més fort”. “No es quedarien en mans d'una Catalunya governada per ERC”, ha pronosticant. I és que segons ella, aquestes empreses “estan a Catalunya perquè estan a Espanya.

La líder del PP de Catalunya ha criticat l'acció exterior de la Generalitat i la política d'Artur Mas en aquest àmbit. “Mas fa el ridícul internacional”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha criticat la despesa en les delegacions exteriors de la Generalitat i ha afirmat que si un català té un problema a l'estranger “és Espanya qui li ho soluciona i no les ambaixades de Mas”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana