Política

Oriol Junqueras avisa Artur Mas: “No permetrem que algú renunciï a posar les urnes el 9 de novembre”

El líder d'ERC assegura que no aspira a guanyar unes eleccions, sinó a impulsar el procés sobiranista

El cap de llista a les europees, Josep Maria Terricabras, subratlla que el procés “és del poble”

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest diumenge que el seu partit no aspira a guanyar unes eleccions encara que pugui estar en condicions, sinó a impulsar el procés sobiranista i ha advertit de forma indirecta al president Artur Mas que si es “rendeix” i no posa les urnes per a la consulta ERC “el rellevarà”.  L'acte central de la campanya d'ERC s'ha celebrat al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona davant unes 1.800 persones que pràcticament l'omplien i, entre les que destacava l'expresident de la Generalitat i exlíder del PSC, Pasqual Maragall, que ha estat ovacionat. 

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha al·ludit a les enquestes que apunten a que Esquerra podria aconseguir fins a 3 eurodiputats i superar a CiU, “però això és irrellevant”, ha indicat, i potser pugui ser “perillós” perquè “posa nerviosos a altres, especialment als quals es creuen que tenen el dret etern a guanyar sempre”.  “Potser som l'únic partit del món que, malgrat que les enquestes ens diuen que si hagués eleccions ara les guanyaríem, no les volem, perquè el primer és que el poble català pugui decidir el seu futur en un referèndum o consulta”, ha recalcat. 

Per a ERC, ha dit el seu líder, els resultats del 25 de maig “són una palanca i l'instrument que ens ha de permetre després votar en el que realment ens juguem el futur, que és en la consulta del 9 de novembre”.  “No ens cansarem, no ens rendirem, i no permetrem que ho facin els altres, si algú es cansa nosaltres l'ajudarem i desbrossarem el camí que tenim per davant”, ha assenyalat. 

Ha volgut deixar clar en aquest punt que “si algú es rendeix, nosaltres li donarem el relleu al costat del poble de Catalunya, per això fa falta ser forts el 25 de maig, fa falta que molta gent voti per dir que no ens cansarem ni ens rendirem”. 

Junqueras ha recordat que la d'ERC “és l'única llista en la qual tots els vots que obtingui serveixen per aconseguir eurodiputats catalans” i que també “és de país, perquè és la més transversal amb presència de gent del País Valencià, de les Illes Balears i també de gent que procedeix del PSC”. 

Així, ha conclòs el seu missatge amb una altra clara al·lusió al president Artur Mas, al subratllar que des d'ERC “no permetrem que algú a Catalunya renunciï a posar les urnes el 9 de novembre perquè aquestes són la garantia de la llibertat i la justícia”. 

El poble va davant

El cap de llista d'ERC, Josep Maria Terricabras, ha volgut dirigir-se als catalans que encara no veuen clar votar, per dir-los que “al defensar el procés d'independència no fem res de sectari, és el poble el que va davant i nosaltres l'acompanyem”. 

“Anem a Europa a explicar que Catalunya és major d'edat i que, vol decidir” i també per dir-los als europeus que “com a alternativa, a Espanya només ens proposen la por, ens pinten la consulta com el ‘papus', com una cosa terrorífica”. 

Terricabras també ha volgut deixar clar a CiU i, més en concret a UDC i al seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida, que “ningú pot patrimonialitzar la voluntat del poble català” i que “el procés és del poble, nosaltres només l'acompanyem”, pel que “si ERC guanya les europees a Catalunya això no pot debilitar el procés, perquè som la garantia del mateix”, ha recalcat. 

El candidat 'número dos' i líder de Nova Esquerra Catalana (NECat), Ernest Maragall, ha explicat dirigint-se als actuals i anteriors dirigents d'ERC, entre ells Joan Puigcercós, que “tots venim de lluny, i ens hem trobat al camí”. 

Front a un Espanya que, segons ha dit, “voldria lligar-nos de peus i mans”, ha desqualificat “les terceres vies” que propugnen “Duran i Lleida i el socialisme excatalanista que està fraternalment encadenat als seus companys espanyols”. 

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha estat ovacionat durant diversos minuts pels assistents posats en peu quan ha arribat al recinte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ONU

L’Assemblea General debat l’ampliació de l’estatus de Palestina

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA
política

El govern destina 50.000 euros a la rehabilitació de la Casa Macià a Prats de Molló

barcelona
VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA