Política

Els grups de Massanes fan confiança a Joan Pou, que relleva Clopés en l'alcaldia

El cap de llista més votat el 2011 és escollit amb cinc vots de set

El portaveu d'IPM-AM podria posar fi a tres anys d'equip de govern de concentració

Els grups polítics de Massanes van fer confiança ahir al vespre al cap de llista més votat en les eleccions del 2011. Joan Pou, portaveu d'Independents per Massanes (IPM)-Acord Municipal (AM), serà alcalde fins als comicis del maig del 2015. Pou relleva Josep Maria Clopés (Progrés Municipal (PM)), que va plegar en el ple del dia 14.

En un ple d'un quart d'hora, Pou, proper a ERC, va prendre el poder després que cinc dels set edils li donessin confiança en una votació secreta. Pou va jurar el càrrec “amb lleialtat al rei” i es va comprometre a “respectar i fer respectar la Constitució i l'Estat de Catalunya”.

Estar a l'altura

Després que l'alcaldessa en funcions, Alexandra Saurí (CiU), assegurés que la plaça d'alcalde estava “vacant” des de la renúncia de Clopés, el batlle dels tres últims anys, Pou va assenyalar que esperava estar altura del càrrec i treballar per al municipi. Fa tres anys, Clopés i Pou havien pactat que es repartirien l'alcaldia dos anys cadascun, però al final no es van entendre.

“Un poble molt plural”

En un poble de 700 habitants, cinc llistes es van presentar en les eleccions del 22 de maig de 2011. Van votar 432 electors (un 78,26% del cens). L'IPM de Pou va ser la llista més votada, amb 100 vots. Els altres quatre grups van quedar al darrere: Progrés Municipal (PM), 93; Iniciativa-EUiA-Entesa, 92; CiU, 69, i el PP, 58. “El poble és plural, molt plural i hem de treballar [pel poble] sols o acompanyats”.

Amb Clopés, els set regidors van formar un insòlit equip de govern de concentració. Veient les votacions d'ahir i escoltant les primeres declaracions de Pou, a Massanes podria haver-hi un canvi en la gestió municipal. A banda de Pou i Clopés, la resta de regidors massanencs són: Francesc Gómez (IPM-AM), Emili Reñé (PM), l'esmentada Saurí (CiU), Pere Fernández (ICV-EUiA) i Jordi Porta (PP).

Porta va ser l'alcalde de l'anterior mandat (2007-2011), llavors a CiU. Abans, havia estat batlle, del 1991 al 2007, el convergent Joan Oliveras. Abans del ple, Porta i Fernández veien lògic que el portaveu d'IPM-AM, Joan Pou, fos el nou alcalde.

LA FRASE

Em fa il·lusió ser l'alcalde, però no és la millor situació [...] Hem de treballar pel poble, sols o acompanyats
Joan Pou
Nou ALCALDE (Independents per massanes-acord municipal)

Un deute mínim d'1,35 milions

L'Ajuntament de Massanes viu una difícil situació econòmica, tot i que l'alcalde sortint, Josep Maria Clopés, hadit que els comptes del 2012 “estan tancats”. El deute del consistori, com a mínim, és d'1.353.000 euros. “Això que la situació estigui normalitzada depèn dels ulls de cadascú, s'ha d'analitzar. El dia 2 es van aprovar els comptes i potser estem a 1,5 milió d'euros”, va afirmar Joan Pou.

El deute acumulat de l'Ajuntament de Massanes és, amb dades de finals del 2013, d'1.353.000 euros. És el dotzè municipi amb més deute per habitant (1.911,02 euros), segons dades del Ministeri d'Hisenda i d'Administracions Públiques.

Fonts del consistori volen matisar que l'endeutament prové d'anys enrere, sobretot de les inversions del 2007 (en el polígon i la construcció d'una rotonda, entre altres obres), i no pas del 2012, segons es podria desprendre de les dades de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona