Política

JOAN POU

ALCALDE DE MASSANES (INDEPENDENTS PER MASSANES-ACORD MUNICIPAL)

“Queda un any, i no és fruit de cap pacte”

“No hi ha cap decisió presa; de moment els regidors mantenen les carteres que duien”

“Hem de fer un nou pla d'ajust important i hem de ser prudents: no serà ni demà ni demà passat”

Cent vots
La de Joan Pou va ser la llista més votada en les eleccions del 2011. Però no ha estat fins tres anys després, és a dir, fins fa un mes, que Pou s'ha convertit en alcalde de Massanes, un dels pobles més endeutats de la comarca de la Selva. A Pou el van triar 100 veïns dels 552 que van anar a votar el 22 de maig del 2011.

Joan Pou (Massanes, 1976) és l'alcalde de Massanes fins al maig del 2015. Ha pres el relleu de Josep Maria Clopés (Progrés Municipal), que va decidir plegar. Proper a ERC, Pou va prendre possessió del càrrec el 26 de maig i parla aquests dies amb la resta de portaveus (al poble, hi ha cinc llistes diferents i set regidors).

Què li sembla ser el nou alcalde?
Em sembla bé que l'alcalde surti de la llista més votada. El dia de les votacions, vaig tenir 5 vots de 7. S'ha d'agrair el suport de la mesa [els regidors] i de la gent que ens va votar [el 2011].
En principi, hi havia un pacte perquè Josep Maria Clopés, l'anterior alcalde, i vostè es repartissin l'alcaldia, dos anys cadascun, no?
Sense comentaris. Es va arribar [a un acord de] a 2 i 2, es va dir 2 i 2. A partir d'aquí, no s'ha complert. Passats tres anys, no és bo analitzar la situació de fa un any.
Set regidors tenien responsabilitats de govern. Continuarà així?
S'ha d'analitzar amb tots i s'ha de parlar. Queda un any i s'ha de treballar per al poble, els números comporten fer un pla d'ajust, perquè hi havia números negatius, etc. I cal aprovar moltes coses que s'han deixat en suspens. Una legislatura no és tancar els números i prou. Això és una obligació [...]. De moment, els regidors duen les carteres i les àrees que duien. L'Alexandra [Saurí], de CiU, la d'Educació i Cultura; jo, la d'Urbanisme...
Però governar amb minoria [el seu grup té 2 regidors de 7] dificultaria les coses?
S'ha de parlar amb tots els regidors, d'un en un. Falta menys d'un any perquè se celebrin les eleccions. No estem aquí per imposar de manera salomònica una idea. Al poble, som 750 habitants i hi ha 5 llistes. No ens hem de tirar pel precipici. A poc a poc, hem de parlar amb tothom [...]. Ara s'ha d'analitzar la situació. Queda un any, i no és fruit de cap pacte.
Quines són les seves intencions?
Evidentment, poder treballar tots per al poble. Hi ha una realitat: 5 vots a favor i 2 en blanc [el dia 26 de maig], venim d'unes eleccions mogudes, d'un pacte que no s'ha concretat o que es va trencar en el seu dia... que no és tot tan fàcil. I tampoc no és la nostra intenció bloquejar la gestió municipal.
El dia que va prendre possessió del càrrec, va parlar que l'Ajuntament té un deute superior als 1,3 milions d'euros.
Tots sabem que el deute real a finals del 2012 és d'1.350.000 euros, però hi ha 165.000 euros més que no s'han pagat a la Diputació de Girona. Amb la Diputació, volem firmar un conveni per tornar els diners a terminis. També hi ha un deute de 60.000 euros amb les escoles de Sant Feliu de Buixalleu i un altre de 83.000 amb la mancomunitat de l'escola Mare de Déu dels Socors [d'Hostalric]. Per tot això, s'ha de fer un nou pla d'ajust important. Hem de ser prudents: no serà ni demà ni demà passat.
Hi ha hagut una norantena de signatures contra la puja sobtada de l'aigua [de més d'un 200% en algun cas]. Què faran?
En el seu dia, vam acordar que s'havia d'apujar el rebut de l'aigua, però que s'havia de fer de manera progressiva. Però la llei no permet que els serveis siguin deficitaris. M'he reunit amb els veïns de les signatures i els responsables de la concessionària, Abastaments d'Aigua del Tordera SL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona