Política

El TSJ obre un expedient governatiu per aclarir el procediment de les factures

Més Algemesí considera un triomf l'anul·lació de la “censura prèvia”

El dia 9 de juliol els regidors de M´s Algemesí es personaven en les dependències del TSJCV per presentar un escrit de protesta relatiu a totes les informacions que estaven apareixent en la premsa sobre les mesures cautelars de “censura prèvia” que el Jutjat d'Instrucció número 7 d'Alzira havia pres.

No ha estat fins ara que s'ha rebut una notificació informant que la Presidenta del TSJCV ha acordat l'obertura d'un Expedient Governatiu sobre el tema en el qual reclama al Jutjat implicat que en el termini de cinc dies presente un informe explicant el que ha passat.

Més Algemesí valora molt positivament aquesta notícia perquè això permetrà saber com ha estat possible, que en una providència s'haja intentat limitar les llibertats individuals i col·lectives d'una persona i d'un partit polític.

Res del que està passant en aquest tema és normal. No és normal ni les mesures cautelars adoptades, ni la manera com s'han adoptat, ni el fet que en cap moment el jutjat haja comunicat a aquesta part implicada res. Cal recordar que a dia de hui no se'ls ha notificat res del que ha passat.

Tal i com insistim, tot el que envolta a la factura dels 28.100€ és estrany. Una factura que la fiscalia dóna per vàlida i correcta, que malgrat això l'ajuntament reclama el retorn del 70% de l'import, que el facturant vol tornar el 100%. I més estrany resulta que s'admeta una demanda d'injúries en aquest context quan tota la informació que hem proporcionat és no sols veraç sinó vertadera. És encara més estrany i incomprensible que un jutjat, que se suposa que és qui ha de fer resplendir la veritat, el que acabe fent és decretar que qui ha de callar és qui està dient la veritat.

Hui s'ha sabut que el desficaci de providència de dia 2 de juliol que adoptava mesures censores inaudites en la recent història de la democràcia, ha estat anul·lada. Considerem aquesta anul·lació, a més d'esperable, era una decisió de sentit comú i és una victòria de la transparència front a l'obscurantisme.

Des de Més Algemesí confien que tant el TSJCV com la pròpia Fiscalia, aclarisquen en profunditat què ha passat i anuncien que continuaran explicant a l'opinió pública tots els excessos polítics i irregularitats administratives que detectem caiga qui caiga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia