Política

El regidor del PP a Camarles dóna suport a la moció de la consulta

Carmelo Redó argumenta que no és militant del partit i que adopta la posició del PSC

El ple de l'Ajuntament aprova la proposta de l'AMI i l'ACM per unanimitat amb els vots de PSC, ERC, CiU i PP

L'Ajuntament de Camarles (Baix Ebre) ha aprovat aquest dilluns la moció en suport de la convocatòria de la consulta per al 9 de novembre. La sorpresa ha estat quan la proposta ha tirat endavant per unanimitat, amb el vot favorable també del regidor del PP al consistori, Carmelo Redó. El popular s'ha sumat així als vots del PSC, al govern, ERC i CiU.

Redó ha puntualitzat aquesta tarda que ell no és militant del partit i ha recordat que va concórrer com a independent en el número u de la llista municipal conservadora.

A més, ha explicat que en la votació de la moció ha assumit, en bona mesura, “la posició del PSC”: “Els socialistes estan a favor de la consulta i després faran la campanya pel no”.

Redó ha precisat que és partidari de la convocatòria d'una consulta tot i que creu que la prevista per al 9-N no servirà per decidir la independència, ja que “serà consultiva”. Segons ha recordat, ja havia votat anteriorment a favor de la consulta com a regidor del PP.

Redó, que és l'únic edil popular al consistori des de les eleccions del passat 2011, va ser alcalde d'aquesta població del Baix Ebre sota les sigles de CiU entre 2001 i 2007, càrrec que va assumir arran la inhabilitació del polèmic Primitivo Forastero. Al final del seu segon mandat, i després de perdre les primàries internes per repetir com a candidat, les disputes internes dins de CiU el van acabar apartant del partit. Com a alcalde de Camarles va haver de gestionar el conflicte social, administratiu i judicial que va generar la instal·lació d'una granja de micos destinats a l'experimentació científica en uns terrenys del terme municipal, on continua funcionant.

Suport dels plens a la consulta

El text de la moció aprovada, a instàncies de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), demana mostrar el ple suport del consistori a la consulta del 9-N dins el marc legal, així com al president de la Generalitat, al govern, al Parlament i als partits polítics que hi estan a favor.

La iniciativa també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic i facilitin tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern. Així mateix, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.

Els acords dels plens es comunicaran en el període de cinc dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament i als grups parlamentaris.

L'AMI i l'ACM seran els encarregats de transmetre'ls de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la Unió Europea, i al president de la Comissió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona