L'exconseller Milà defensarà avui al jutjat la consulta d'Arenys de Munt

L'advocat esgrimirà la «llibertat ideològica» de l'Ajuntament i el fet que no organitzi el referèndum

El bufet d'advocats de Milà ja havia assessorat l'Ajuntament d'Arenys de Munt altres vegades. Milà mateix ha confirmat que avui acompanyarà l'alcalde d'Arenys de Munt per defensar la legalitat de la consulta popular d'autodeterminació convocada pel dia 13 de setembre al municipi davant la jutgessa titular del jutjat número 14 de Barcelona, que ha anul·lat l'acord del ple de suport a la consulta. La jutgessa va resoldre que la consulta vulnera la llei de l'Estat «en matèria de consultes populars» i que d'ella en resulta afectat «l'interès general de l'Estat», de manera que permet la celebració de la consulta però no en instal·lacions municipals ni amb el seu suport.

Milà ha explicat que esgrimirà arguments relacionats amb la «llibertat ideològica» del consistori, a més que l'Ajuntament no organitza en cap cas la consulta, sinó que «es limita» a cedir un espai a una entitat privada i a donar-hi suport a partir d'una votació majoritària del ple municipal, entre altres consideracions «més polítiques». De fet, el despatx d'advocats de l'exconseller –Milà Advocats– ja fa anys que assessora l'Ajuntament d'Arenys de Munt en afers jurídics. L'alcalde Carles Móra, d'Arenys de Munt 2000-EPM, vinculada a ICV-EUiA, ha destacat la «feina excel·lent» de Milà en defensa del consistori. Ha insistit en la desvinculació del consistori de l'organització de la consulta i s'ha mostrat «convençut» que la jutgessa «serà raonable» i veurà en la consulta un «procés innocu». «Ells sabran per què generem por», ha dit Móra, recordant que la consulta no és vinculant.

Emocionats pel suport

Móra ha assegurat que tant el consistori com els organitzadors de la consulta promoguda pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i la CUP estan no només «il·lusionats sinó emocionats» pel suport rebut per part d'altres ajuntaments com ara el d'Argentona (Maresme), Sant Pere de Torelló (Osona), Seròs (Segrià) i Figueres (Alt Empordà). Per Móra, és «important que això no sigui una flor d'estiu» i «cal buscar complicitat en tots els pobles de Catalunya», de manera que ha celebrat que Argentona i Seròs hagin anunciat ja consultes d'autodeterminació i que la plataforma Decidim.cat –de la qual el president de les EPM, alcalde de Sant Pere de Torelló i també delegat del govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, n'és un dels impulsors– hagi instat els càrrecs electes adherits a promoure'n més en els seus municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona