Política

Horta posarà urnes al carrer com a protesta

El govern no autoritza la proposta de l'ANC de fer la votació a l'Ecomuseu

El govern no ha trobat cap escletxa tècnica que permeti fer una excepció a Horta de Sant Joan i facilite que els veïns puguin votar al seu municipi el 9-N. Així ho va comunicar ahir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, a la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) d'Horta. “Malauradament, i encara que ens sap molt greu,
els veïns d'Horta de Sant Joan hauran de dirigir-se a l'institut de Gandesa per donar la seua opinió en el procés participatiu”, va explicar Pallarés.

Governació habilitarà una taula electoral a la capital de la Terra Alta per als veïns d'Horta i facilitarà el seu desplaçament amb transport públic. I si no ha estat possible arribar a un acord, segons el govern, és perquè l'alcalde d'Horta de Sant Joan, José Antolí (PP), no ha firmat el document de cessió d'un espai per al 9-N. “L'alcalde va signar un document tres dies més tard, totalment fora de termini, però a més no és el document del govern, el que han firmat més de nou-cents alcaldes”, va lamentar Pallarés.

A més, el govern sosté que informàticament ja no es poden fer modificacions en els punts de votació, tots els quals estan georeferenciats. L'alcalde d'Horta va signar divendres un document en què autoritza el director de l'Ecomuseu dels Ports a utilitzar aquest espai per fer la consulta. L'Ecomuseu és un edifici municipal però que està cedit al Centre de Documentació Ecomuseu dels Ports.

Però la resposta del govern no satisfà els veïns d'Horta, que en una assemblea celebrada dilluns al vespre ja van acordar crear una junta electoral alternativa i posar urnes al carrer el 9-N. “Per a la gent del poble, l'urna de Gandesa és la de la vergonya, per la nostra dignitat hem de fer la votació al poble, no volem ser cap excepció”, van manifestar des de l'ANC d'Horta.

Resultat el mateix 9-N

Pel que fa a les urnes alternatives que preveuen posar els veïns d'Horta de Sant Joan, es tancarien una hora abans que les de la resta del país, a les set de la tarda. L'objectiu dels veïns és donar a conèixer el mateix dia el resultat de la votació, no només en un àmbit nacional, sinó que volen que internacionalment se sàpiga quina és la voluntat de la majoria de veïns d'aquest municipi de la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona