Política

Llanos de Luna també pressiona per carta els directors d'institut perquè no obrin els centres pel 9-N

La Delegació del Govern els recorda “la importància” de no prendre acords “que poguessin contravenir” la decisió del Tribunal Constitucional

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha enviat una missiva als directors dels instituts del país per recordar-los que el Tribunal Constitucional ha suspès de manera cautelar el procés participatiu sobre el futur de Catalunya convocat per al 9-N, així com la “importància” que des d'aquestes institucions “no s'adoptin acords o es duguin a terme actuacions que poguessin contravenir la decisió del Tribunal”. És aleshores quan s'especifica que contravenir la resolució podria ser prendre decisions com “permetre la utilització del centre docent per a la realització d'actes vinculats a la celebració de la consulta que ha estat suspesa”.

A la missiva De Luna també manifesta als directors d'institut “la importància del necessari i degut compliment de les resolucions del Tribunal Constitucional”, així com la “necessitat de vetllar per l'adequat ajust a l'ordenament jurídic de l'activitat i funcionament” de les institucions que dirigeixen.

La conselleria d'Ensenyament va demanar ahir mateix tranquil·litat als directors del centres educatius que han rebut l'escrit, i fons del departament van deixar clar que la consellera Irene Rigau assumirà personalment les responsabilitats que es derivin de la situació

La carta als directors dels centres educatius ha estat enviada per correu electrònic aquest dijous a la tarda, poques hores després que la delegada del govern espanyol a Catalunya enviés un escrit similar a la vicepresidenta, Joana Ortega, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i a tots els alcaldes , interventors, secretaris municipals, presidents de diputacions i consells comarcals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia