Política

Alguns regidors d'Algemesí cobren dietes d'un viatge malgrat no tenir despesa

Els regidors implicats han manifestat que no pensen a tornarcap cèntim per aquest conceote cobrat

Del 7 al 9 de novembre una delegació de polítics de tots els patits d'Algemesí viatjaren a la ciutat italiana de Chiari per signar el protocol d'agermanament. Dels set polítics que viatjaren sols la regidora de Més Algemesí, Lorena Calatayud, es negà a cobrar les dietes per manutenció que des d'Alcaldia s'oferiren, per considerar que d'acord amb la llei no era possible cobrar-les i per considerar moralment injustificable el seu cobrament.

Tot i que en la reunió prèvia al viatge que mantingueren els representants polítics l'Alcalde, a pregunta de la regidora, admeté que totes les despeses estaven pagades per Chiari i que per tant, els regidors no tindrien que fer cap despesa relativa a la manutenció, cap partit, tret del denunciant del fet, qüestionà tal cobrament.

Però membres de l'equip de govern allí presents afirmaren que ells no pensaven renunciar a eixes dietes perquè segons deien “els pertocava”. Per a Més Algemesí, aquesta afirmació no és certa. La base 38a del pressupost municipal indica que les dietes es regularan d'acord amb el RD 462/2002 el qual defineix clarament al seu article 9 que “”Dieta” és la quantitat que es reporta per satisfer les despeses que origina l'estança fora de la residència oficial”.

Queda doncs clar que no es tracta de cap tipus d'indemnització com les que es cobren per assistència als plenaris o comissions (base 39a del pressupost), sinó de dietes que compensen les despeses efectives que es fan. Així doncs, en la mesura que els regidors no realitzaren cap tipus de despesa per manutenció, no pertoca percebre'n cap, ni encara que després es donen els diners a una ONG.

Al parer del grup polític que fa la denúncia, sol·licitar-les i cobrar-les implica realitzar un cobrament indegut des del punt de vista administratiu. Cada regidor assistent cobrà 210€ per un viatge (a raó de quasi 70€ per cadascun dels 3 dies) en el qual no es gastaren cap euro en desdejunar, esmorzar, dinar o sopar. “Des del punt de vista moral pensem que això és totalment reprovable, i més en la situació en que estem”.

Aquest cobrament injustificat per part dels regidors de la resta de partits són les seues micro “Black” particulars. “Sembla ser que al món hi ha més Monago dels que pensem”, asseguren des de Més Algemesí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona